طرز تهیه دلمه کلم

طرز تهیه دلمه کلم

طرز تهیه دلمه کلم از جمله غذاهایی هست که هر بانویی قادر به پخت اون نیست. یک موقع شما دلمه رو پخت می کنین اما مواد داخل اون خام می مونه. یک زمانی شما همه کار ها رو درست انجام دادین ولی فوت و فنن دلمه رو پیاده نکردین و نهایتا دلمه باز شده. با ما همراه باشین تا فوت کوزه گری برای تهیه یک وعده دلمه خوشششششمزه رو خدمت شما معرفی کنم.

همان طور که می دانید دلمه انواع مختلفی از قبیل دلمه برگ مو، دلمه فلفل، دلمه سیب زمینی و دلمه کلم دارد. دلمه برگ کلم، یکی از پرطرفدارترین دلمه هاست. به همین خاطر ما در این مقاله قصد داریم تا شما را با طرز تهیه دلمه کلم برگ آشنا کنیم. که با میل کردن آن نهایت لذت را در کنار خانواده تان ببرید.

مواد اصلی تشکیل دهنده دلمه گوشت چرخ کرده، لپه و برنج است. البته می توانید گوشت مرغ و سویا را جایگزین گوشت چرخ کرده کنید.

مواد لازم برای تهیه دلمه کلم چیست؟

🧂 کلم برگ ۱ عدد متوسط،

🌶🌶 گوشت چرخ کرده ۳۰۰ گرم،

🧂 برنج ترجیحا نیم دانه ۱٫۵ پیمانه،

🌶🌶 لپه ۰٫۵ پیمانه،

🧂 سبزی دلمه خرد شده (جعفری، گشنیز، تره، شوید، نعنا و مرزه) ۲۰۰ گرم،

🌶🌶 پیاز ۱ عدد متوسط،

🧂 شکر ۲ قاشق غذا خوری،

🌶🌶 سرکه یا آب لیمو ۵۰ گرم و یا ۰٫۵ استکان،

🧂 روغن، رب گوجه، نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به میزان لازم.

طرز تهیه دلمه کلم
طرز تهیه دلمه کلم

طرز تهیه دلمه کلم مرحله به مرحله

از آنجایی که تهیه این غذا کمی زمان بر و شاید پر زحمت است، ما طرز تهیه این غذا را به صورت مرحله به مرحله به شما آموزش خواهیم داد. ای بزرگوار بدان و آگاه باش که گر صبر کنی ز غوره حلوا سازی

مرحله اول: تهیه مواد میانی دلمه

اگر قصد تهیه دلمه برگ کلم را دارید، باید یکسری کار ها مثل تهیه، شستن و خرد کردن سبزی دلمه و خیساندن برنج و لپه را از قبل انجام دهید. این کار کمک می کند تا با خیال راحت تری بتوانید این غذا را طبخ کنید. در ابتدا پیازی که داشتیم را به صورت نگینی خرد کنید و در ماهی تابه با کمی روغن تفت دهید تا طلایی شود. سپس گوشت چرخ کرده را اضافه کرده و تا تغییر رنگ آن تفت دهید.

سپس نمک، فلفل و زردچوبه را به آن اضافه کنید و هم بزنید. در ادامه کمی آب به آن بیفزایید و اجازه دهید تا خوب بپزد و مغز پخت شود. برای تهیه مواد میانی دلمه باید برنج حدود ۱ ساعت با نمک بخیسانید. همچنین لپه ها را به صورت جدا گانه در حدی که فقط نرم شوند و لای دندان گیر نکنند، بپزید و کنار بگذارید.

در کنار این کار ها باید سبزی دلمه را که بیشتر شامل جعفری و گشنیز است خوب شسته و خرد کنید. بعد از همه این کار ها وقتی که آب گوشت گرفته شده و به اندازه کافی پخت، همه مواد یعنی گوشت، برنج، لپه و سبزی دلمه را با هم ترکیب کنید. به این ترتیب مواد میانی دلمه آماده است.

مرحله دوم: آماده کردن برگ کلم برای تهیه دلمه

آماده کردن برگ کلم برای دلمه به دو روش انجام می شود. روش اول این است که سر برگ کلم و ساقه سفت میانی آن را جدا کنید. در آب جوش به همراه کمی نمک برای حدود ربع ساعت قرار دهید تا به این ترتیب برگ های کلم به راحتی جدا شود. روش دوم این است که همان ابتدا برگ های کلم را جدا کنید و سپس آن ها را در آب جوش و کمی نمک قرار دهید. این کار کمک می کند تا برای تهیه دلمه نرم و آماده شوند.

شما می توانید کمی زردچوبه هم برای خوش رنگ شدن برگ های کلم در آب جوش بریزید. بعد از نرم شدن برگ ها آن را از آب جوش در آورده، با آب خنک بشویید و اجازه دهید تا خنک شوند. در ادامه در گوشه ای از برگ حدودا ۲ قاشق از ترکیبی که داشتیم را می ریزیم و به صورت بقچه آن را می بندیم به طوری که دلمه ها باز نشوند. این کار را تا تمام شدن مواد انجام می دهیم.

طرز تهیه دلمه کلم
طرز تهیه دلمه کلم

مرحله سوم : تهیه سس دلمه

برای تهیه این سس کافی ست ۴ قاشق غذا خوری رب گوجه یا رب انار داشته باشید. به همراه نصف استکان سرکه یا آبلیمو، ۲ لیوان آب و همچنین ۲ قاشق غذا خوری شکر و کمی نمک و فلفل ترکیب کنید و آن را کنار بگذارید تا در یک ربع پایانی پخت دلمه به آن اضافه کنید چرا که حرارت زیاد باعث سوختن شیره شکر خواهد شد. شما می توانید با توجه به ذائقه خودتان مقدار شکر و سرکه را تغییر دهید. درصورت تمایل به طعم ترش شکر کمتر و سرکه بیشتری بریزید و در صورت تمایل به طعم شیرین از شکر بیشتر و سرکه کمتری استفاده کنید.

مرحله پایانی: پختن دلمه ها

در آخرین مرحله دلمه هایی که آماده کرده اید را کف قابلمه مورد نظرتان به شکلی که دلمه ها باز نشوند بچینید. یعنی قسمت سر آن روی کف قابلمه باشد تا باز نشود. روی آن ها کمی نمک، ۲ تا ۳ قاشق روغن مایع و حدودا ۳ لیوان آب بریزید. روی دلمه ها یک بشقاب مطمئن قرار دهید تا از باز شدن و به هم ریختن دلمه ها جلوگیری کند. سپس درب قابلمه را قرار دهید و با زیاد کردن شعله اجازه دهید تا آب آن به جوش بیاید.

در آخر شعله را کم کرده و اجازه دهید به مدت ۱ ساعت خوب بپزد. نکته مهم این که در یک ربع پایانی پخت دلمه، سس را روی دلمه ها بریزید تا خوب به خورد دلمه ها برود. در آخر دلمه ها را در دیس مورد نظرتان قرار دهید و از سس کف قابلمه روی آن بریزید و با مواد دلخواهتان مثلا زرشک و جعفری آن را تزئین کنید.

فوت و فن کلیدی در طرز تهیه دلمه کلم

🧂 در پخت گوشت چرخ کرده می توانید از دارچین یا زعفران دم کرده برای خوشمزه تر کردن آن استفاده کنید.

👩‍🍳 در کنار دلمه ها می توانید از آلو خورشتی که از قبل نیم ساعت خیس خورده باشد استفاده کنید. چرا که به غلیظ تر شدن سس دلمه و خوش طعم تر شدن آن کمک خواهد کرد.

🧂 در صورت در دسترس نبودن سبزی تازه می توانید از نعنا و شوید خشک نیز استفاده کنید.

👩‍🍳 دقت کنید که قبل از پیچیدن دلمه ها قسمت های سفت برگ کلم را با چاقو جدا کنید تا راحت تر رول شوند.

🧂 شما می توانید به جای استفاده از گوشت چرخ کرده از مرغ ریش ریش شده یا سویا نیز استفاده کنید.

با خرید برنج ایرانی سلامتی خود را تضمین کرده اید و به توسعه کسب و کارهای کشورتان کمک کرده اید.

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *