طرز تهیه دیگچه مشهدی

طرز تهیه دیگچه مشهدی

دیگچه مشهدی یکی از انواع دسر های ایرانی است که در شهر مشهد چشم به جهان گشوده است. این خوراکی خوشمزه به این دلیل به نام دیگچه مشهدی شهرت یافته. وی به عنوان دسری خوشمزه در سفره های مشهدی ها و در ماه رمضان، افطار و نذری استفاده می شود. طرز تهیه دیگچه مشهدی شباهت زیادی به شیر برنج داره ولی در جزئیات کمی متفاوتن مثلا دیگچه مشهدی دم گذاشته می شه اما شیر برنج نه. شما می تونید این دسر خوشمزه رو با ته دیگ یا بدون ته دیگ تهیه کنید و در آخر به شکل دلخواه خودتون سرو کنید. با من باشید تا شما رو با طرز تهیه دیگچه مشهدی آشنا کنم.

مواد لازم در طرز تهیه دیگچه مشهدی

👩‍🍳 برنج ۲ پیمانه ترجیحا نیم دانه،

🌾 آب ۲ پیمانه،

👩‍🍳 شیر ۲ لیتر ترجیحا پر چرب (۸ پیمانه)،

🌾 شکر ۱ پیمانه،

👩‍🍳 کره ۲ قاشق غذاخوری،

🌾 گلاب نصف پیمانه،

👩‍🍳 پودر هل ۱ قاشق غذاخوری،

🌾 زعفران دم کرده و پودر پسته برای تزئین به مقدار دلخواه.

طرز تهیه آسان دیگچه مشهدی

در ابتدای کار باید برنج رو بشوریید و با آب حدودا ۱ تا ۲ ساعت اجازه بدید خیس بخوره. بعد از خیس خوردن برنج آب برنج رو دور می ریزیم. با ۲ پیمانه آبی که داشتیم داخل یه قابلمه نچسب می ریزیم و اجازه میدیم تا برنج خوب بپذره و آبش گرفته بشه. در ادامه شیر رو مرحله به مرحله به برنج اضافه می کنیم. با یک حرارت ملایم اجازه میدیم تا شیر به خورد برنج بره.

دقت کنید که در این مرحله باید مرتب ترکیب رو هم بزنیم تا ته نگیره. بعد از گذشت حدودا ۹۰ دقیقه الی ۲ ساعت که دسر غلیظ تر شد، شکر رو به همراه پودر هل و کره به ترکیب اضافه می کنیم. مجددا هم می زنیم تا شکر حل بشه. در مرحله آخر کافیه گلاب رو به دسر اضافه کنیم تا بوی بی نظیر گلاب عطر و طعم خاصی به این دسر بده.

استفاده از زعفران دم کرده هم توی این دسر کاملا اختیاری هست. شما می تونین با ریختن دم کرده زعفرون به یک گوشه دسر و هم زدن آن، نصف دسرتون رو زعفرونی کنید. نکته خیلی مهم توی تهیه دیگچه مشهدی دم گذاشتن اونه که باید مثل برنج معمولی حدودا نیم ساعت دم گذاشته بشه. اما اگه به ته دیگ دیگچه مشهدی هم علاقه دارین می تونین این مدت زمان رو به ۴۵ دقیقه افزایش بدین البته فقط باید مراقب باشین تا ته نگیره.

در آخر هم می تونید با برگردوندن دسر توی دیس مورد نظرتون جلوه زیبا تری بهش بدین و با پودر پسته، خلال بادام، دارچین و گل محمدی به تزئین این دسر خوشمزه بپردازین.

فوت و فن های طرز تهیه دیگچه مشهدی

🌾 شما می تونین به دلخواه خودتون از شیر بیشتری توی تهیه این دسر استفاده کنین. البته یک حالت ژله ای و لرزان بیشتری رو به این دسر میده.

👩‍🍳 شما می تونین با توجه به میل و ذائقه خودتون به طعم شیرین از شکر کمتر یا بیشتری استفاده کنین.

🌾 به جای استفاده از کره می توانید از روغن های معمولی استفاده کنید.

👩‍🍳 استفاده از پودر هل و زعفران در این دسر اختیاری هست.

🌾 بهتره از قابلمه نچسب استفاده کنین تا موقع برش و زیر و رو کردن دسر راحت باشین.

👩‍🍳 بعد از دم کشیدن دیگچه کمی به اون زمان بدین تا خنک تر بشه تا راحت تر از قالب جدا کنین.

🌾 به جای استفاده از قابلمه معمولی، از قالب های نسوز برای این دسر استفاده کنید. البته باید کف اون رو حتما چرب کنید و بعد در فر قرار بدین.

امیدوارم هر جا هستین شاد و پیروز باشین و با صرف این غذاهای لذیذ لحظاتی به یاد ماندنی در کنار خانواده تان تجریه کنید.

خرید برنج ایرانی با کیفیتی تضمینی در شمال رایس – مستقیم از شالیکار خرید کنید.

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *