طرز تهیه قیمه بادمجان نذری

طرز تهیه قیمه بادمجان

خورشت قیمه بادمجان یکی از انواع خورشت های محبوب و مجلسی ما ایرانی هاست. تنها وجه تمایز آن با خورشت قیمه، بادمجان و گوجه ای است که به آن اضافه می شود. البته خواستم بگم که زیاد به ذهن تون فشار نیارید. ممکن است برای شما پیش آمده باشد که از غذا ها و به خصوص خورشت هایی که همیشه از روی عادت درست می کرده اید خسته شده باشید. ما در اینجا به شما خورشت قیمه بادمجان را پیشنهاد می کنیم که می تواند به سفره ی شما رنگ و لعاب تازه ای بدهد و باعث ایجاد تنوع در برنامه غذایی تان شود. در ادامه با ما همراه باشید تا شما را با طرز تهیه قیمه بادمجان اصیل و خوشمزه ایرانی آشنا کنیم.

مواد لازم برای طرز تهیه قیمه بادمجان مامان پز

🍆 گوشت خورشتی گوسفند یا گوساله ۴۰۰ گرم،

🧂 بادمجان ۴ عدد متوسط،

🍆 گوجه فرنگی ۲ عدد متوسط،

🧂 پیاز ۱ عدد بزرگ،

🍆 رب گوجه ۲ قاشق غذا خوری،

🧂 لپه ۱۵۰ گرم،

🍆 یک قاشق غذاخوری زعفران دم کرده،

🧂 دارچین یک قاشق چایی خوری،

🍆 یک قاشق غذاخوری آبلیمو که البته می توانید از لیمو امانی هم استفاده کنین،

🧂 نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و روغن به مقدار لازم.

راز تهیه قیمه بادمجان مجلسی

برای شروع باید لپه ها را از شب قبل شسته و در آب بخیسانید. برای رفع نفخ ناشی از آن آبش را به طور مرتب عوض کنید. در صورتی که از زود پز بودن یا دیر پز بودن لپه تان مطلع نیستید بهتر است قبل از اضافه کردن آن به خورشت، آن را در آب بجوشانید و سپس آبکش کنید.

در حین پختن لپه ها پیاز را به صورت نگینی خرد کنید و در روغن داغ تفت دهید تا طلایی شود. سپس قطعات گوشت را به آن بیفزایید و تا تغییر رنگ گوشت ها خوب تفت دهید. در ادامه تا گوشت ها را به آن آب گرم اضافه کنید و اجازه دهید تا مغز پخت شود. در یک ماهی تابه جداگانه کمی روغن ریخته و بعد از داغ شدن دو قاشق رب را به همراه گوجه های رنده شده به آن بیفزایید. سپس با فلفل سیاه، زردچوبه و دارچین تفت دهید تا رب و گوجه ها خوب رنگ پس بدهند.

طرز تهیه قیمه بادمجان
طرز تهیه قیمه بادمجان

در این مرحله لپه های پخته شده را به آن بیفزایید و دوباره کمی تفت دهید. بعد از تفت خوردن ترکیب رب و لپه آن را به خورشت در حال جوش خوردن بیفزایید. وقتی که خورشت با حرارت ملایم در حال پختن است پوست بادمجان ها را بگیرید. آن ها را در آب و نمک غلیظ برای مدت ۱ تا ۲ ساعت بخیسانید تا تلخی آن ها گرفته شود. در ادامه آبکش کرده و در روغن سرخ کنید و زمانی که حدودا نیم ساعت به پایان پخت خورشت مانده بادمجان های سرخ شده را به همراه نمک و زعفران دم کرده به آن اضافه کنید.

در آخر نیز می توانید به دلخواه کمی آبلمو برای خوش طعم تر شدن خورشت به آن اضافه کنید.

فوت و فن تکمیلی طرز تهیه قیمه بادمجان

🌶 حین پختن لپه ها در آب بهتر است کف حاصل از آن را گرفته و دور بریزید تا طعم بد لپه ها گرفته شود.

🍆 شما می توانید لپه ها را بدون تفت دادن نیز به خورشت اضافه کنید. اما تفت دادن لپه ها باعث شده تا لپه ها شکل ظاهری خود را در خورشت حفظ کنند.

🌶 برای اینکه طعم تلخ بادمجان ها گرفته شود و همچنین اینکه حین سرخ کردن روغن کمتری مصرف شود می توانید روی بادمجان ها نمک بپاشید. حدودا نیم ساعت به آن زمان بدهید و در آخر بشویید و خشکشان کنید. البته می توانید در آب و نمک غلیظ هم بادمجان ها را بخوابانید.

🍆 اگر رنگ و ظاهر خورشت برایتان با اهمیت است، زعفران و رب بیشتری به خورشت اضافه کنید.

🌶 در صورتی که دوست ندارید خورشت زیاد غلیظ شود می توانید بادمجان ها را بعد از پختن خورشت به آن اضافه کنید.

🍆 برای زیبا تر شدن قیمه بادمجان می توانید از سیب زمینی خلال شده و گوجه فرنگی حلقوی سرخ شده در کنار خورشت استفاده کنید.

🌶 اگر تمایل دارید خورشت کمی طعم تُرش داشته باشد می توانید به ازای هر ۴ نفر از یک عدد لیمو امانی در نیم ساعت آخر پخت خورشت قیمه بادمجان استفاده کنید.

🍆 استفاده از دارچین و آبلیمو در خورشت کاملا دلخواه است.

با خرید برنج ایرانی طعمی به یاد ماندنی به جمع خود بدهید.

از تکرار زیاد تجربه خوبی بدست میاد و سعی کنید با کسب تجربه زیاد به این موارد دست پیدا کنید و از پخت غذای ایرانی ترس نداشته باشید.

شاد و سلامت باشید در هر جای کره خاکی که هستید.

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *