طرز تهیه خورشت قیمه

طرز تهیه خورشت قیمه

سلام و وقت بخیر خدمت شما دوست گرامی. خیلی خوش حالم که افتخار این رو دارم تا چند دقیقه از زندگی شما رو به لحظاتی شاد تبدیل کنم. با بنده همراه باشید تا طرز تهیه خورشت قیمه ایرانی رو به آسان ترین روش ممکن بیاموزید و نظر خواهر شوهر، مادر شوهر، خاله، عمه و هر کسی که گفته شما نمی تونین قیمه بپزین رو عوض کنین. (شوخی می کنم)

خورشت قیمه به همراه پلو یکی از اصلی ترین و محبوب ترین وعده های غذایی در ایران است. چلو قیمه طرفداران زیادی را مجذوب خود کرده است. به خصوص در ماه های خاصی از سال مانند محرم و صفر دارد که به عنوان یک غذای نذری رایج، معروف است.

خورشت قیمه معمولا به دو صورت، خورشت قیمه بادمجان و خورشت قیمه با سیب زمینی طبخ می شود. افرادی که به شکر خدا از ولع زیادی برخوردار هستن، هر دو نوع این غذای خوشمزه رو ترجیح میدن. مخصوصا اون موقعی که سالاد کلم و کاهو با سس فراوان هم کنارش باشه. شما هم دهن تون آب افتاد؟ کجا شو دیدن. کاری می کنم آخرش دل تون بخواد پاشین ناهار چلو قیمه درست کنین.

از جمله مشکلاتی که بانوان ایرانی در طرز تهیه خورشت قیمه با آن مواجه هستند عبارت اند از:

👨‍🍳 تلخ شدن،

👨‍🍳👨‍🍳 تیره شدن،

👨‍🍳👨‍🍳👨‍🍳 بی لعاب بودن خورشت قیمه.

ما در این مقاله قصد داریم تا علاوه بر بیان طرز تهیه خورشت قیمه به راه حل هایی برای رفع این مشکلات بپردازیم.

مواد لازم برای خورشت قیمه اصیل ایرانی

👩‍🍳 گوشت گوساله یا گوسفندی ۲۵۰ گرم،

👨‍🍳 لپه ۵۰ گرم،

👩‍🍳 پیاز یک عدد متوسط،

👨‍🍳 لیمو امانی ۲ عدد،

👩‍🍳 سیب زمینی یک عدد بزرگ،

👨‍🍳 رب دو قاشق غذا خوری،

👩‍🍳 زعفران دم کرده نصف استکان،

👨‍🍳 دارچین نصف قاشق مربا خوری،

👩‍🍳 نمک، فلفل سیاه و زرد چوبه به مقدار لازم،

👨‍🍳 روغن به مقدار کافی.

همه این موارد در کنار برنج ایرانی خوش عطر، طعم به یاد ماندنی به خود می گیرد.

فوت و فن طرز تهیه خورشت قیمه

برای تهیه خورشت قیمه بهتر است لپه را از شب قبل یا در صورت کمبود وقت حدودا ۲ ساعت بخیسانید. هر نیم ساعت آب آن را برای رفع نفخ ناشی از آن عوض کنید. در ادامه پیاز را به صورت نگینی خورد کرده و در روغن تفت بدین تا طلایی رنگ بشه. حالا وقت تفت دادن زرد چوبه، فلفل سیاه و رب به پیاز هاست.

طرز تهیه خورشت قیمه
طرز تهیه خورشت قیمه

در ادامه قطعات گوشت را به همراه لپه ها به آن اضافه کنید و مجددا یک تفت کوتاه بدهید تا رنگ گوشت تغییر کنید. در این مرحله دو تا سه لیوان آب را به خورشت اضافه کنین و حرارت را بالا ببرید تا آب خورشت به جوش بیاید. بعد از به جوش آمدن، حرارت را کم کنید و اجازه دهید خورشت قیمه با حرارت ملایم خوب جا بیفتد.

لیمو امانی، نمک، دارچین و زعفران دم کرده را نیز بهتر است در یک ساعت پایانی پخت به خورشت اضافه کنید. چرا که لیمو امانی باعث تلخی خورشت شده و نمک نیز مانع مغز پخت شدن گوشت خواهد شد. این خورشت قیمه حدودا به سه ساعت زمان برای خوب جا افتادن و لعاب پس دادن نیاز دارد.

در آخرین مرحله از طرز تهیه خورشت قیمه سیب زمینی را پوست بگیرید و با آب سرد بشویید. این کار باعث میشه نشاسته اضافی سیب زمینی گرفته بشه. پس از آبکش کردن سیب زمینی، در روغن داغ سرخ کنید و از آن برای تزیین روی خورشت قیمه استفاده کنید. مراقب باشید که روغن روی بدن شما یادگاری از خودش به جا نذاره.

نکات تکمیلی طرز تهیه خورشت قیمه

👩‍🍳 برای داشتن گوشت های ترد در این خورشت می توانید قطعات گوشت را از شب قبل در نمک و روغن آغشته کنید.

🍽 رب و زعفران از عوامل تاثیر گذار در طعم و رنگ خورشت قیمه هستند. هر چه زغفران بیشتری استفاده شود طعم بهتری را به غذا می دهد و هر چه رب گوجه بیشتری نیز اسفاده شود رنگ تیره تری را به غذا خواهد داد. البته نباید در مصرف این مواد نیز زیاده روی کرد. چون زعفران گرونه و رب هم قراره گرون و کم یاب بشه.

👩‍🍳 برای از بین بردن تلخی ناشی از لیمو امانی بهتر است چند سوراخ در آن ها ایجاد کرده و در آب گرم برای حدودا یک ساعت بخیسانید. نکته مهم تر، این که آن ها را در یک ساعت پایانی طبخ خورشت اضافه کنید. در صورت تلخ شدن و شور شدن نا خواسته خورشت می توانید از سیب زمینی آب پز برای رفع تلخی یا شوری در خورشت استفاده کنید.

🍽 دلیل اضافه نکردن نمک در ابتدای مراحل پخت این است که نمک باعث کند شدن روند مغز پخت شدن گوشت ها خواهد شد. می دونم اولش گفتم ولی حدس زدم نخوندین، خواستم تاکید مؤکد کنم.

👩‍🍳 برای زیبا تر شدن و خوش طعم تر شدن خلال های سیب زمینی، می توانید آن ها را به کمی زعفران دم کرده آغشته کنید.

🍽 یکی از رموز خوش طعم بودن خورشت های قیمه نذری استفاده از گلاب، دارچین و هل در طبخ این غذاست.

امیدوارم از مطالبی که خدمت تون توضیح دادم کمال استفاده رو برده باشین. هر جا هستین سالم و تندرست و روزگارتون شاد و عالی باشه.

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *