طرز تهیه ماش پلو

طرز تهیه ماش پلو

سلام خدمت شما دوست گلم. امیدوارم در انتهای این مقاله اینقدر خوش حال شده باشی که مثل قلقلی قل بخوری سمت آشپزخونه و ماش پلو با قلقلی پخت کنی. مادر عزیزم، خواهر گلم با من باش تا ببینم دستور پخت من بهتره یا شما؟ البته همین اول کار من تسلیم دستور پخت همه مامان های عزیز هستم. طرز تهیه ماش پلو را تنها در ۷ دقیقه بیاموزید.

ماش پلو یکی از انواع پلو های قدیمی و اصیل ایرانی است. به دلیل غفلت مردم از خواص ماش به تدریج به فراموشی سپرده شده و در حق این ماده غنی اجحاف شده است. از جمله خواص این ماده غذایی می توان به ضد سرطان بودن آن، کاهش فشار خون، قند خون اشاره کرد. همچنین از آنجایی که سرشار از آهن است برای زنان باردار و افراد کم خون گزینه مناسبی می باشد.

به علاوه اگر به دنبال یک رژیم غذایی برای کاهش وزن خود هستید، ماش پلو با توجه به این که سرشار از پروتئین و فیبر است می تواند انتخاب خوبی در برنامه غذایی شما بزرگوار باشد. ماش پلو را می توانید به شکل شاده و همراه با شوید و یا به همراه گوشت چرخ کرده و تن ماهی نیز سرو کنید. رایج ترین طرز تهیه ماش پلو، ماش پلو با گوشت چرخ کرده است که در ادامه به شرح آن می پردازیم.

مواد لازم طرز تهیه ماش پلو ساده

🍽 برنج ۴ پیمانه،

🍴 ماش ۲ پیمانه،

🍽 شوید تازه یا خشک خرد شده ۱۰۰ گرم،

🍴 نمک و زرد چوبه به مقدار لازم،

🍽 روغن به مقدار لازم.

طرز تهیه ماش پلو ساده

در ابتدای کار باید برنج و ماش ها را خوب پاک کرده و بشویید. برنج را به همراه نمک حدودا ۲ تا ۳ ساعت بخیسانید. ماش را هم بهتر است از شب قبل در آب خالی بخیسانید و برای از بین بردن نفخ ناشی از آن، آب آن را مرتب عوض کنید. در ادامه در ظرفی ماش ها را به همراه آب در حدی که سطح ماش ها را بپوشانید، کمی نمک و زرد چوبه بجوشانید تا ماش ها خوب بپزند. البته نه در حدی که بین انگشتان متلاشی شوند و نه این که سفت باشند. بعد از پختن ماش ها می توانید لعاب حاصل از آن را دور بریزید و یا روی برنج ها بریزید و از خواص آن استفاده کنید. البته این کار رنگ برنج را تغییر خواهد داد.

برنج ها را هم در یک قابلمه آب به همراه نمک بجوشانید در حدی که اطراف آن نرم و مغز برنج کمی سفت باشد. بعد از آبکش کردن برنج، شوید های خرد شده را با برنج ترکیب کنید و سپس کف قابلمه را روغن بریزید. در ادامه بعد از داغ شدن آن ته دیگ دلخواه را بچینید.

نهایتا برنج ها و ماش ها را به صورت لایه به لایه کف قابلمه بریزید. در آخر دمکنی را قرار دهید و حدودا ۴۵ دقیقه به آن زمان بدهید تا خوب دم بکشد.

طرز تهیه ماش پلو
طرز تهیه ماش پلو

می دونم که خیلی خوش حال شدین از اینکه اینقدر دقیق و جذاب واسه تون از طرز پخت این غذای مظلوم صحبت کردم. حالا چند دقیقه دیگه با من باشین تا برسیم به قسمت مورد علاقه ایرانی های اصیل.

مواد لازم طرز تهیه ماش پلو با گوشت چرخ کرده

🍴 برنج ۴ پیمانه،

🍽 ماش ۲ پیمانه،

🍴 گوشت چرخ کرده ۲۰۰ تا ۲۵۰ گرم،

🍽 پیاز یک عدد متوسط،

🍴 نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به مقدار لازم،

🍽 روغن به مقدار لازم.

طرز تهیه ماش پلو با گوشت چرخ کرده

برای تهیه ماش پلو با گوشت چرخ کرده باید در یک ماهی تابه پیاز ها را به همراه نمک، فلفل سیاه و زردچوبه و گوشت چرخ کرده خوب تفت بدهید. در ادامه کمی آب به آن بیفزایید و درب آن را بگذارید تا خوب مغز پخت شود. در کنار گوشت، ماش ها را هم در آب و نمک بجوشانید تا نرم شوند در حدی که بین انگشتان متلاشی نشوند و سفت هم نباشند. بعد از پختن و آبکش کردن ماش ها، می توانید آن را به گوشت ها بیفزایید و کمی تفت دهید.

در ادامه برنج ها را در یک قابلمه آب به همراه نمک بجوشانید. وقتی به اندازه نرم شدند یعنی مغز ‌‌‌‌‌‌‌برنج کمی سفت و اطراف آن نرم شد آن را آبکش کنید. حال می توانید کف قابلمه روغن بریزید و ته دیگ دلخواه را مثلا سیب زمینی یا نان لواش کف آن بچینید و برنج ها و ترکیب گوشت چرخ کرده و ماش ها را به صورت لایه لایه در آن بریزید.

در آخر هم چند قاشق روغن روی برنج ها بریزید و درب قابلمه را به همراه دمکنی بگذارید. حدودا ۱ ساعت به آن زمان بدهید تا خوب دم بکشد. در صورتی که در لیست خرید های منزل، خرید برنج ایرانی را بنویسید طعم یک غذای ایرانی را درک می کنید.

نکات طرز تهیه ماش پلو

🍽 لعاب حاصل از پختن ماش ها را می توانید در آخر روی برنج ها بریز‌ید تا از خواص آن استفاده کنید. البته این لعاب باعث تغییر رنگ برنج خواهد شد.

🍴 بعد از پخت ماش پلو ساده می توانید از تن ماهی در کنار برنج یا به طور ترکیبی با آن استفاده کنید. طعم ماش پلو را لذیذ تر می کند.

🍽 شما می توانید گوشت چرخ کرده را به صورت قلقلی به طور جداگانه بپزید و در کنار ماش پلوتان اسفاده کنید.

🍴 برای اینکه ظاهر بهتری به ماش پلو بدهید می توانید کمی از پلو را با زعفران دم کرده ترکیب کنید و روی آن برای تزئین استفاده کنید.

🍽 برای جلوگیری از جدا شدن پوست ماش ها بعد از پخت در آب می توانید آن را از قبل در کمی روغن تفت بدهید.

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *