طرز تهیه آلبالو پلو

طرز تهیه آلبالو پلو

سلام و روز بخیر خدمت شما دوست گلم. امیدوارم هر جا هستی تو این هوای گرم زیر سایه درخت آلبالو روزت رو بگذرونی. امروز می خوایم درباره یک غذای خوش طعم صحبت کنیم. غذایی که طرفدارای خاص خودش رو در روزهای تابستون داره.  طرز تهیه آلبالو پلو که اگر با آلبالوی تازه پخت بشه، معرکه میشه؛ که البته اگر نبود از مربای اون هم میشه استفاده کرد.

آلبالو پلو یکی از انواع غذاهای برنجی در ایران است که معمولا در فصل تابستان استفاده می شود. آلبالو خاصیت جالبی که دارد، سبب دفع گرما از بدن می شود. پس اگه نخواستین کولر روشن کنین، با آلبالو از مهمون هاتون پذیرایی کنین. اگر تمایل دارید که آلبالو پلو را در فصل های دیگر سال نیز تهیه کنید می توانید از آلبالو فریز شده و یا مربای آلبالو در طرز تهیه آلبالو پلو استفاده کنید.

جالب است بدانید که اصالت این غذا به شهر شیراز برمی گردد. معمولا با گوشت چرخ کرده یا گوشت مرغ چه به صورت فیله و چه به صورت ریش ریش تهیه می شود. در ادامه با ما همراه باشید تا شما را با طرز تهیه آلبالو پلو به روش های گفته شده آشنا کنیم.

مواد لازم برای تهیه آلبالو پلو با گوشت چرخ کرده

🍴 برنج ۴ پیمانه،

🥄 آلبالو بدون هسته ۲۵۰ گرم،

🍴 شکر ۱۰۰ گرم،

🥄 گوشت چرخ کرده ۴۰۰ گرم،

🍴 پیاز یک عدد متوسط،

🥄 نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به مقدار لازم،

🍴 روغن به مقدار لازم،

🥄 زعفران سابیده شده به مقدار لازم،

🍴 خلال بادام و پسته به مقدار دلخواه (برای تزئین).

طرز تهیه آلبالو پلو با گوشت چرخ کرده

طرز تهیه آلبالو پلو
طرز تهیه آلبالو پلو

برنج را بعد از شستن، به مدت ۳ ساعت در آب و نمک خیس کنید. سپس می‌توانید پیاز را با رنده، ریزِ ریز کنید و آب آن را بگیرید. اگر مشکلات زندگی به شما فشار آورده، می‌تونین اینجا گریه کنین تا اگر کسی هم متوجه شد، پیاز رو بهونه کنید. پیاز را به همراه نمک، فلفل و زردچوبه به گوشت چرخ کرده اضافه کنید. خوب ورز دهید تا با هم ترکیب شوند. اگر از کسی هم گله دارید می تونین ضمن ورز دادن این مخلوط، به او فکر کنین و له کنید. البته این ها برای دفع فکر بده. زیاد جدی نگیرین.

به اندازه یک گردو از گوشت برداشته، قلقلی کنید و در تابه سرخ کنید. بعد از سرخ شدن قلقلی ها آن ها را کنار بگذارید. بعد از اینکه آلبالو ها را شستید و هسته آن را گرفتید، آن ها را به همراه شکر در ظرفی ریخته و روی حرارت زیاد قرار بدهید تا به جوش بیاید. دقت کنید که به آلبالو ها آب اضافه نکنید چرا که خود آلبالوها آب پس می‌دهد.

بعد از به جوش آمدن، شعله را کم کنید و حدودا ۳۰ دقیقه به آلبالو زمان بدهید تا خوب جا بیفتد. شعله را خاموش کرده و آن ها را آبکش کنید تا شربت آلبالو جدا شود. در صورت رقیق بودن شربت می‌توانید زمان بیشتری روی حرارت قرار دهید تا غلیظ تر شود. در ادامه بعد از آبکش کردن برنج ها کف قابلمه را بعد از ریختن روغن با ته دیگ دلخواهتان پر کنید. سپس یک لایه از برنج و یک لایه از آلبالوها را تا انتها در قابلمه بریزید.

نهایتا قلقلی ها را روی برنج ها قرار داده و کمی روغن روی آن بریزید و به مدت ۴۰ دقیقه زمان بدهید تا خوب دم بکشد.

مواد لازم برای تهیه آلبالو پلو با گوشت مرغ

🥄 برنج ایرانی ۴ پیمانه،

🍴 آلبالو بدون هسته ۲۵۰ گرم،

🥄 شکر ۱۰۰ گرم،

🍴 یک عدد سینه مرغ،

🥄 پیاز یک عدد متوسط،

🍴 نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم،

🥄 رب گوجه ۲ قاشق غذاخوری،

🍴 روغن به مقدار لازم،

🥄 زعفران سابیده به مقدار لازم،

🍴 خلال بادام و پسته به مقدار دلخواه (برای تزئین).

طرز تهیه آلبالو پلو با گوشت مرغ

برای تهیه آلبالو پلو با گوشت مرغ تنها تفاوت در گوشت مصرفی آن است. در اینجا کافی است سینه مرغ را از قبل با نمک و زعفران طعم دار کرده و در روغن سرخ کنید. سپس تکه های مرغ را کنار گذاشته و پیاز را نگینی در همان روغن به همراه نمک و فلفل و کمی رب گوجه تفت دهید. در آخر تکه های مرغ را به همراه دو لیوان آب به آن اضافه کنید.

یک مقدار صبر ایوب به خرج دهید و حدودا ۲ ساعت به آن زمان دهید تا گوشت مغز پخت شود. روش تهیه آلبالو نیز به همان روش گفته شده در بالا است. در اینجا دیگر لازم نیست قطعه های مرغ را به همراه برنج دم کنید بلکه کافیست بعد از دم کشیدن آلبالو پلو آن را در کنار دیس بکشید. البته شما می توانید تکه های مرغ را بعد از پختن به حالت ریش ریش در بیاورید و بعد از دم کشیدن آلبالو پلو، آن را با برنجتان ترکیب کنید.

طرز تهیه آلبالو پلو
طرز تهیه آلبالو پلو

اگر دوست داشتین یک عکس خوشگل از شاهکارتون واسه ما بفرستین. پیشاپیش ممنون

آلبالو پلو را چطوری تزئین کنم؟

برای تزئین آلبالو پلو شما می توانید از سه رنگ سفید (برنج) و سبز (خلال پسته و بادام)، از رنگ زرد و قرمز هم استفاده کنید. برای این کار کافیست کمی از برنج سفید را با زعفران دم کرده و با شربت آلبالویی که از قبل داشتید ترکیب کنید و به رنگ های زرد و قرمز در بیاورید.

در آخر نیز از خلال بادام که از قبل خیس کرده اید به همراه خلال پسته برای تزئین روی آلبالو پلو استفاده کنید.

نکات پیرامونی مادرانه از طرز تهیه آلبالو پلو

🍴 درصورتی که آلبالو پلو را با طعم شیرین تری دوست دارید می توانید مقدار شکر را حدودا ۵۰ گرم افزایش دهید. اما اگر به طعم ترش علاقه بیشتری دارید می توانید به همین میزان شکر را کاهش دهید تا تاثیر ترشی آلبالو بیشتر شود.

🥄 شما می توانید شیره حاصل از جوشاندن آلبالوها را بعد از خنک شدن در یک شیشه تمیز به عنوان شربت آلبالو نگهداری کنید.

🍴 هنگام گرفتن هسته آلبالو سعی کنید شکل اصلی آلبالو ها حفظ شود تا ظاهر شکیل تری به آلبالو پلوتان بدهد. اجازه بدین همینجا از ذهن فعال خودم، یک موضوع جذابی رو با شما با اشتراک بذارم. یک دونه نی آبمیوه تکدانه بر دارین. طوری وارد آلبالو کنین که دونه هاش بدون رخمی کردن گوشته خارج بشه. لذذذذذذذذت بردین؟؟

🥄 در صورت استفاده از مربای آلبالو برای تهیه این غذا دقت کنید که تنها از خود آلبالو برای تهیه آلبالو پلو استفاده کنید و شربت آن را کنار بگذارید.

🍴 اگر نمی خواهید که آلبالو ها به هم بچسبند تنها کافی است آلبالوها را با کمی روغن یا کره آب شده چرب کنید. این همون فوت کوزه گری هست که دوست داشتم بگم.

🥄 به هیچ وجه به آلبالو ها آب اضافه نکنید چرا که خود آلبالو ها آب پس می دهند.

🍴 در صورت تمایل برای تزئین آلبالو پلو می توانید کمی از آنها را به صورت خام دور ظرف بچینید.

هر جا هستین با غذاهای خوب تون، خانواده تون رو شاد کنین. بهترین ها رو برای شما آرزو می کنم. امیدوارم طرز تهیه آلبالو پلو را به خوبی فرا گرفته باشید. عکس هایی که می فرستین برای ما فوق العاده با ارزش هستن و حتما منتشر می کنیم.

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *