آموزش تشخیص برنج خوب

آموزش تشخیص برنج خوب

با عرض سلام و وقت بخیر خدمت شما مادر عزیز، پدر گرامی، تازه عروس، تازه داماد و کارآموز آشپزی تلاشگر و فعال. امروز می خواهیم با توضیحاتی در رابطه با آموزش تشخیص برنج خوب خدمت شما باشیم. با ما همراه باشید تا در انتهای مطالعه این مقاله سربلند و سرافراز باشید.

در ابتدای صحبت ها باید پی ببریم که برنج خوب، در اصل به چه برنجی گفته می شود؟ امروزه ورود برنج های تقلبی چینی به بازار که ترکیبی از نشاسته و پلاستیک است، صدمات زیادی را با خود به همراه داشته است. تاثیر زیاد در تشدید ابتلا به بیماری های گوارشی و سرطان از ثمرات اعتماد به این بستر آلوده بوده است. همچنین برنج های بی کیفیت هندی و پاکستانی که در شرایط محیطی آلوده کشت می شوند ار همین گروه برنج های آلوده هستند.

بهتر است در آموزش تشخیص برنج خوب به دو اصل مهم در خرید برنج بپردازیم.اولین نکته توجه به تقلبی نبودن برنج است که راه خاص خود را دارد.دومین مورد کیفیت خوب و مرغوبیت برنج است که از مراحل تبدیل برنج نشات می گیرد. با ما همراه باشید تا با شناخت این دو راه ساده، سال بیشتری در کنار خانواده خود زندگی کنید و سالم بمانید. اگر وزارت بهداشت به فکر سلامت ما نیست، حداقل ما به سلامت مان اهمیت بدیم.

چگونه برنج اصل را از برنج تقلبی تشخیص دهیم؟

❇️ مقداری از برنج را برداشته و در معرض شعله آتش قرار دهید. در صورتی که دانه های برنج به سرعت بسوزند و یک حالت ذوب شدگی به خود بگیرند نشانه خاصی دارد. اگر بوی پلاستیک به مشامتان بخورد، می توان نتیجه گرفت برنج ها دارای درصدی از پلاستیک است که برای سلامت انسان بسیار خطرناک است. این برنج ها از چین وارد می شوند.

✅ یک مشت از برنج را برداشته و در کاسه ای پر از آب بریزید، در صورت فرو رفتن دانه ها در کف ظرف می توان فهمید برنج ها طبیعی هستند. اما اگر روی سطح آب باقی بمانند نشان دهنده این است که برنج تقلبی و پلاستیکی است. این راحت ترین نحوه آموزش تشخیص برنج خوب از بد است.

❇️ یکی دیگر از روش ها کوبیدن دانه های برنج در یک هاون است. در صورت خرد شدن کامل برنج ها، برنج خریداری شده اصل و طبیعی است. اما اگر متوجه هسته زرد رنگ در آن شدید و دیدید که دانه ها کامل خرد نمی شوند؛ می توان فهمید برنج شما اصل نیست.

✅ و اما راه آخر، شما می توانید مقداری از برنج پخته را در ظرف در بسته در معرض نور خورشید قرار دهید. در صورت کپک زدن برنج می توانید نتیجه بگیرید برنج طبیعی است اما در صورت سالم ماندن برنج نتیجه می گیریم که برنج تقلبی است.

تفاوت برنج ایرانی با خارجی

خیلی ها ممکن است با شنیدن خبر ورود برنج های تقلبی و آلوده به کشور کلا از مصرف برنج های خارجی منصرف شوند. این افراد به مصرف برنج ایرانی رو آورده اند چون اطمینا بیشتری در سلامت آن وجود دارد. برای تشخیص برنج ایرانی و خارجی نیز وجه تمایز هایی به شرح زیر وجود دارد:

❇️ برنج ایرانی نسبت به برنج های هندی و پاکستانی قد کوتاه تری دارد.

✅ عطر و بوی برنج های ایرانی قابل قیاس با برنج های خارجی نیست. با خرید برنج ایرانی از عطر و بوی بی نظیری آن مطلع می شوید.

❇️ رنگ برنج های ایرانی بیشتر به رنگ های سفید و شیری مایل است.

آموزش تشخیص برنج خوب
آموزش تشخیص برنج خوب

ویژگی های یک برنج خوب در چیست؟

حال که با نحوه تشخیص برنج اصل از تقلبی و ایرانی از خارجی آشنا شدید نوبت آن می رسد تا شما را با یکسری از ویژگی های  برنج مرغوب و با کیفیت که نسبت به دیگر برنج های همنام خود از کیفیت پخت وعطروطعم بالاتری برخوردار است آشنا کنیم. ویژگی هایی که در این بخش بیان می شود به نحوه کاشت، داشت، برداشت و شیوه نگهداری و انبار داری برنج برمی گردد که در صورت رعایت یکسری نکات توسط  تولید کنندگان می توان از برنج با کیفیتی برخوردا بود.

یکدست بودن دانه های برنج ها

دلیل تفاوتی که در طرز پخت انواع برنج ها و مدت زمان لازم برای نرم شدن آن ها وجود دارد، نژاد های مختلف برنج است. برای داشتن یک برنج خوش پخت که در حین جوشاندن اذیت نکند و همه دانه های آن به طور یکدست نرم شوند، باید دانه های برنج کاملا یکسان و یکدست باشند. یکسان بودن دانه های برنج نیز علاوه بر نژاد آن ها به زمین و آب و هوایی که در آن کشت می شوند و همچنین کلیه مراحلی که از کاشت تا برداشت طی می کنند و مراحل پیس از آن مانند خشک کردن، پوست کندن، سفید کردن و صیقل دادن بستگی دارد.

در این مراحل درصدی از برنج ها به صورت نیم دانه در می آیند. این خود در کیفیت پخت برنج تاثیر گذار است. از این رو برنج خوب باید یکدست باشد و ترکیبی از چند نوع نباشد.

چگونه تشخیص دهیم برنج یکدست است؟

❇️ ساده ترین راه این است که مقداری از برنج را در کف دست خود قرار دهید و با دقت به آن ها نگاه کنید. در صورت یکدست بودن دانه ها یعنی داشتن انداره، رنگ و شفافیت حدودا یکسان، نشان می دهد برنج شما برنج خوبی است. البته وجود شکستکی های اندک حدودا ۴ تا ۶ درصدی در یک کیسه برنج طبیعی بوده و نباید آن را ملاکی برای یکدست نبودن برنج ها قرار دهید.

❇️ راه دوم ریختن کمی از برنج روی یک سطح شفاف مثلا کف یک کاسه شیشه ای و انداختن نور از زیر به آن هاست. در صورتی که میزان گذر دهی نور در دانه ها یکسان باشد می توان نتیجه گرفت برنج ها یکدست هستند.

آموزش تشخیص برنج خوب
آموزش تشخیص برنج خوب

خشک بودن دانه های برنج نشانه چیست؟

یکی دیگر از ویژگی های یک برنج خوب و با کیفیت خشک بودن آن است. چرا که برنج در ابتدای برداشت از رطوبت بالایی برخوردار است و همین امر باعث می شود برنج پخت خوبی نداشته باشد. شرایط نگهداری و انبار داری آن را نیز دشوار می شود که باعث می شود برنج در برابر حشرات موذی آسیب پذیر شود.

برای خشک کردن برنج، کارخانه ها از یکسری دستگاه های خشک کن استفاده می کنند تا رطوبت آن را کاهش دهند. شدت و مدت زمانی که برنج ها را در معرض حرارت دستگاه های خشک کن قرار می دهند در کیفیت برنج های خروجی تاثیر گذار است. گاهی ممکن است برنج تبدیل به نخود سیاه شود و گاهی هم به خاطر حرارت کم، مزطوب بماند. پس حتما در این موضوع کمی بیشتر دقت کنید.

چگونه تشخیص دهیم برنج به اندازه خشک شده است؟

❇️ برنجی که به اندازه کافی خشک شده باشد باید از سفتی بالایی برخوردار بوده و اصطلاحا پوک نباشد. برای تشخیص این امر می توانید دانه های برنج را زیر دندان قرار دهید اگر دانه ها به راحتی خرد شدند یعنی برنج از خشکی مناسبی برخوردار نیست.

❇️ روش دیگر برای تشخیص خشک بودن برنج پختن آن است. چرا که برنجی که به خوبی خشک شده باشد در حین پختن خوب قد می کشد که ناشی از جذب رطوبت آب است. اما اگر مشاهده شد برنج به اندازه قد نکشید، یعنی برنج از قبل دارای مقداری رطوبت بوده و کاملا خشک نشده است. این یعنی با احترام کلاه مجلسی به سر شما گذاشته اند.

بند و ترک نداشتن دانه های برنج

برنج هایی که دارای ترک خوردگی بوده و روی آن بند هایی وجود دارد. اینها ناشی از در معرض باد و هوای سرد قرار گرفتن برنج ها پس از خروج از کارخانه است. همین امر باعث بی کیفیت بودن برنج می شود. برای تشخیص بند ها می توانید به راحتی با چشم آن ها را مشاهده کنید. برنجی را که دارای بند باشد به راحتی می توان با ناخن خرد کرد.

نیمه شفاف بودن برنج

برنج با کیفیت ایرانی دارای حالت نیمه شفاف هستند و کدری برنج های خارجی را ندارند.

عطر و طعم برنج

یک راه تشخیص برنج های با کیفیت ایرانی از سایر برنج های پر محصول مانند فجر و شیرودی، عطر و طعم بی نظیر آن ها است. این خاصیت آن را از دیگر برنج ها متمایز می کند. برای پی بردن به عطر و طعم برنج کافی است کمی از آن را کف دست قرار دهید و بدمید. اگر بوی خوبی به مشامتان خورد برنج خوبی است.

البته به دلیل اینکه امروزه سودجویان با استفاده از گرد برنج های خوش عطر و ریختن آن روی برنج های بی کیفیت به دنبال به اشتباه انداختن ما هستند بهتر است با فوت کردن دانه های برنج گرد روی آن را کنار بزنید و سپس با امتحان طعم آن به اصیل بودن آن پی ببرید.

امیدوارم به شما تا حدودی کم کرده باشم. هر جا هستید سالم و شاد باشید. قطعا نحوه پخت شما بهتر از این خواهد بود. خیلی خوش حال می شویم که طرز پخت تان را با ما به اشتراک بگذارید. بهترین ها را برای شما دوست گلم آرزو می کنم.

1 دیدگاه برای “آموزش تشخیص برنج خوب

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *