طرز تهیه کوفته برنجی

طرز تهیه کوفته برنجی

کوفته برنجی یکی از غذاهای اصیل ایرانی است که در مناطق مختلف کشور به روش های مختلف طبخ می‌شود. دارای انواعی مثل کوفته تبریزی ، کوفته اصفهانی و کوفته برنجی ساده است که تنها در برخی مواد مورد استفاده، تفاوت دارد. از این غذا شما می‌توانید به عنوان خورشت به همراه پلو نیز استفاده کنید. یا کوفته سرد را به عنوان یک نوع اردور بر روی میز اردور خوری قرار دهید. همان طور که از اسم این غذا معلوم است، در پخت این غذا از گوشت کوبیده شده که دارای چسبندگی بیشتری است استفاده می‌شود. برای این که کوفته بهتری داشته باشید و اطمینان از این که کوفته شما وا نخواهد رفت، بهتر است گوشت را دو تا سه دفعه چرخ کرده و خوب ورز دهید. با ما همراه باشید تا شما را با طرز تهیه کوفته برنجی ساده که حدودا ۴ کوفته را شامل می‌شود، آشنا کنیم.

مواد لازم برای کوفته برنجی ساده (حدودا ۴ عدد کوفته)

✅ برنج نصف پیمانه،

❇️ لپه ۱ پیمانه،

✅ گوشت چرخ کرده گوسفندی یا گوساله و یا ترکیب آن ها ۲ پیمانه،

❇️ سبزی کوفته خورد شده نصف پیمانه فشرده که شامل جعفری،گشنیز، تره، و کمی مرزه و ترخون است،

✅ تخم مرغ ۱ عدد بزرگ،

❇️ آلو نصف پیمانه،

✅ مغز گردو نصف پیمانه،

❇️ زرشک نصف پیمانه،

✅ پیاز ۲ عدد بزرگ،

❇️ رب گوجه ۲ قاشق غذاخوری،

✅ نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به مقدار لازم.

طرز تهیه کوفته برنجی

ابتدا پیاز ها را سرخ کرده، بعد کمی زردچوبه و فلفل سیاه زده و رب گوجه فرنگی را اضافه می کنیم و تفت می دهیم. در ادامه به مقدار کافی آب می ریزیم و می گذاریم تا به جوش بیاید. لپه و برنجی را هم که از شب قبل خیس کرده ایم، هر کدام جداگانه می پزیم. لپه را با کمی زردچوبه روی حرارت می گذاریم تا نیم پز شود.سپس داخل آبکش ریخته و آبکشی می کنیم. برنج را هم جداگانه به همراه آب در حدی که سطح برنج ها خیس باشد بدون درب و روغن فقط در حدی که آب آن کشیده و نرم شود می پزیم.

لپه هایی که پخته را یا با میکسر و یا به هر وسیله دیگری که در دسترس داریم می کوبیم. در حدی که زیاد له نشود کافی است. بعد از خنک شدن لپه و برنج، سبزی هایی که ساطوری کرده ایم را به همراه تخم مرغ، نمک، فلفل و زردچوبه و همچنین گوشتِ چرخ کرده به آن اضافه می کنیم و خوب ورز می دهیم.

در گام بعدی کوفته ها را با دست گرد کرده و داخل آن را یک آلو که از قبل خیس خورده، دو عدد گردو و مقداری زرشک می گذاریم. کوفته را می بندیم و آن را به آرامی داخل مایع در حال جوش قرار می دهیم. دقت کنید که سطح کوفته ها را باید آب بپوشاند و در صورت کم شدن آب آن، کمی آب جوش را به آرامی به آن اضافه کنید. همچنین بعد از قرار دادن هر کوفته داخل مایع کمی اجازه دهید تا مایع دوباره به جوش بیفتد سپس کوفته بعدی را داخل آن قرار دهید. این غذا برای جا افتادن حدودا به ۱ تا ۱ و نیم ساعت زمان احتیاج دارد.

کوفته برنجی رو با چی بخوریم؟

بعد از جا افتادن کوفته برنجی می توانید آن را در یک ظرف مناسب بکشید و روی آن را با گردو و زرشک تزئین کنید. با نان، ماست و انواع ترشی می توانید میل بفرمایید. همچنین کوفته برنجی می تواند به عنوان خورشت در کنار پلو نیز استفاده شود.

نکات مهم در طرز تهیه کوفته برنجی

🔶 سبزی کوفته در اصل شامل گشنیز، جعفری، تره، شنبلیله و همچنین مقدار کمتری مرزه و ترخون است. اما در صورت تمایل می توانید از ریحان، پیازچه و شوید نیز در این غذا استفاده کنید.

🔷 دقت داشته باشید که مهم ترین نکته در پخت کوفته برنجی خوب ورز دادن گوشت آن است. زیرا در غیر این صورت مواد کوفته چسبندگی لازم را نخواهند داشت و امکان وا رفتن مواد زیاد می شود. همچنین دقت کنید که کوفته ها را با فاصله در مایع سس قرار دهید تا مشکلی ایجاد نشود.

🔶 شما می توانید از غیسی یا کشمش بدون دانه نیز به عنوان مواد میانی کوفته استفاده کنید.

🔷 کیفیت برنج استفاده شده در کوفته در طعم و مزه آن بسیار موثر است. بنابراین برای درست کردن کوفته خوش طعم و عالی، باید خرید برنج ایرانی درجه یک را در نظر داشت. البته شکل برنج در کوفته اهمیت چندانی ندارد و خرده برنج یا برنج گرده خوش عطر را می‌توان برای درست کردن کوفته به کار برد.

طرز تهیه کوفته برنجی
طرز تهیه کوفته برنجی

🔶 در تهیه کوفته برنجی نیازی به استفاده از آرد نیست. چرا که آرد باعث خشک شدن کوفته می شود.

🔷 مواظب مقدار نمک کوفته باشید چون وقتی آب به داخل کوفته نفوذ می کند نمک را هم جذب خواهد کرد و کم نمکی کوفته هم یکی از عوامل وا رفتن کوفته است.

🔶 از دیگر عوامل موثر در وا رفتن کوفته استفاده از آلوی خشک در بین کوفته است. چرا که آلو با جذب آب حجیم شده و باعث ترک خوردن کوفته می شود.

تشکر از شما کاربر عزیز:

امیدوارم از مطالبی که با شما به اشتراک گذاشتم استفاده کافی را برده باشید. هر جا که هستید شاد باشید و افتخار می دانیم که طرز تهیه کوفته برنجی خودتان را به ما به اشتراک بگذارید. می توانید به ایمیل سایت، شماره تماس موجود در سایت و یا آدرس صفحه ما در اینستاگرام نحوه پخت تان را ارسال بفرمایید. مطالب در کمال حترام و با افتخار، به نام خود شما منتشر خواهد شد.

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *