طرز تهیه زرشک پلو با مرغ

طرز تهیه زرشک پلو با مرغ

زرشک پلو با مرغ یکی از اصلی ترین و مجلسی ترین غذا های ایرانی است. در اکثر مراسم ها، مجالس رسمی و میهمانی های خانوادگی زرشک پلو با مرغ به چشم می خورد. شاید یکی از دلایل استفاده از این غذا در مجالس، زرشک این غذا می باشد که رنگ بی نظیری را به غذا می دهد. در ادامه با ما همراه باشید تا شما را با طرز تهیه زرشک پلو با مرغ ساده و کامل آشنا کنیم. توجه کنید که این دستور برای ۴ نفر مهمان کفایت می کند. در صورت تغییر در تعداد افراد می توانید میزان مواد را ضرب یا تقسیم کنید.

مواد لازم برای زرشک پلو با مرغ

🍴 برنج ۴ پیمانه،

🥄 زرشک ۱ پیمانه،

🍴 مرغ ۴ تکه یا بیشتر ،

🥄 پیاز یک عدد متوسط،

🍴 رب یک قاشق غذا خوری سر پر،

🥄 زعفران یک قاشق چایی خوری پر،

🍴 شکر یک قاشق غذا خوری،

🥄 آبلیمو یک قاشق غذا خوری،

🍴 نمک، فلفل سیاه و فلفل قرمز به میران لازم،

🥄 روغن به مقدار لازم.

طرز تهیه زرشک پلو با مرغ

در ابتدا بهتر است به سراغ تکه های مرغ بروید و خورشت را آماده کنید. چون اصل زرشک پلو در آخر درست می شود. برای شروع کار ابتدا تکه های مرغ را در ماهی تابه سرخ می کنیم تا تقریبا طلایی رنگ بشوند. سپس تکه های مرغ را از ماهی تابه بیرون می آوریم و پیازی را که داشتیم نگینی خورد می کنیم و به روغن همان ماهی تابه اضافه می کنیم. برای اینکه ظرف کمتر کثیف شود از همان ماهی تابه برای پخت مرغ استفاده می کنیم. وقتی که پیاز ها کمی تفت خورد، یک قاشق رب گوجه ای را به آن اضافه می کنیم. سپس به همراه پیاز ها تفت می دهیم. دلیل این کار این است که رب خوب رنگش را پس بدهد و طعم بهتری به خورشت بدهد. سپس نمک، فلفل سیاه و قرمز را به این ترکیب اضافه می کنیم.

بعد از گذشت حدودا دو دقیقه تکه های مرغ سرخ شده را به پیاز ها اضافه می کنیم. حدودا دو لیوان آب به همراه یک قاشق آبلیمو در ظرفم می ریزیم و درب قابلمه را می بندیم. سپس حرارت را زیاد می کنیم تا آب مرغ به جوش بیاید. سپس حرارت را کم می کنیم و حدودا ۲ ساعت به مرغ فرصت می دهیم تا خوب جا بیافتد و سس آن غلیظ بشود.

طرز تهیه زرشک پلو با مرغ
طرز تهیه زرشک پلو با مرغ

نکته مهم در ادامه طرز تهیه زرشک پلو با مرغ:

نکته مهم اینکه نصف قاشق چایی خوری زعفران را حدودا ۱۰ دقیقه قبل از خاموش کردن شعله به مرغ اضافه می کنیم. این کار موجب عطری شدن مرغ می شود. بعد از اینکه کار مرغ ها تمام شد باید به سراغ برنج برویم که از قبل به همراه نمک خیس خورده بود. یک قابلمه را حدودا دو سوم از آب پر می کنیم. مئت کوتاهی اجازه می دهیم تا به جوش بیاید. سپس آب برنج ها را دور ریخته و آن را به آب در حال جوش اضافه می کنیم. تا زمانی مغز برنج کمی سفت باشد و اطراف آن نرم شده باشد به آن زمان می دهیم.

برنج را آبکش کرده و با ته دیگ دلخواه مثلا سیب زمینی یا نان لواش آن را برای مدت ۴۰ دقیقه دم می کنیم. بعد از دم کشیدن برنج در یک ظرف دیگر کمی روغن یا کره ریخته و اجازه می دهیم داغ شود. سپس یک پیمانه زرشک را به همراه یک قاشق شکر، زعفران دم کرده باقی مانده و کمی آب به آن اضافه می کنیم. برای حدود ۱ تا ۲ دقیقه تفت می دهیم تا زرشک ها پف کنند.

رعایت هر مرحله از این موارد ضمن طرز تهیه زرشک پلو با مرغ موجب بهتر شدن خروجی می شود. پس سعی بفرمایید حتما چندین مرتبه تجربه کنید و از خلاقیت خود در این راستا استفاده کنید.

تزئین زرشک پلو با مرغ

برای تزئین زرشک پلو با مرغ شما دو راه پیش رو دارید. اولین روش این که یک دیس بزرگ را در نظر بگیرید. سپس برنج را در آن بکشید و از طرفی هم یک کفگیر برنج را با ترکیب زرشک و زعفران مخلوط کنید تا برنج خوب زعفرانی شود. سپس آن را روی برنج های ساده بریزید و در اطراف دیس هم تکه های مرغ پخته شده را بگذارید. سس مرغ را هم جداگانه در یک ظرف بکشید.

دومین روش هم این است که برنج ها و مرغ ها از هم جدا باشند. به این صورت که ترکیب برنج ها در دیس و ترکیب تکه های مرغ و سس آن هم در ظروف خورشت خوری کشیده شود. برای زیبا تر جلوه دادن زرشک پلو می توانید از خلال بادام و پسته نیز به همراه برنج استفاده کنید.

البته باید آن ها را از قبل به مدت یک ساعت خیس کرده باشید تا نرم تر شده باشند. استفاده از سیب زمینی خلالی سرخ کرده و جعفری نیز برای تزئین این غذا خالی از لطف نیست.

نکات پیرامون تهیه ی زرشک پلو با مرغ

🍴 بهتر است زرشک را از قبل حدودا برای مدت نیم ساعت خیس کنید تا کمی نرم تر و خوش فرم تر شود.

🥄 استفاده از شکر برای تفت دادن زرشک ها کاملا سلیقه ای می باشد. بیشتر برای اینکه طعمی ملس تر به زرشک ها بدهد و اینکه زرشک ها را براق تر جلوه دهد از شکر استفاده می شود.

🍴 برای خوش طعم کردن مرغ می توانید از فلفل دلمه ای، هویچ و یا حتی ساقه کرفس که به صورت نگینی خرد شده اند استفاده کنید. البته استفاده از همه این مواد با هم چندان توصیه نمی شود.

🥄 میزان تفت دادن زرشک ها باید در حدی باشد که زرشک ها به حالتی پف کرده برسند زیرا در غیر این صورت زرشک ها سوخته و رنگ جالبی به خود نخواهند گرفت.

🍴 قبل از طبخ مرغ می توانید پوست آن را جدا کنید. البته برخی معتقدند پوست مرغ طعم بهتری به غذا می دهد.

🥄 شما می توانید مرغ را از قبل با نمک، فلفل، زردچوبه و با نگهداری حدودا نیم ساعت در یخچال طعم دار کنید. در صورت نداشتن وقت کافی می توانید بلافاصله مرغ را با مواد گفته شده سرخ کنید.

🍴 اگر از خلال بادام یا پسته برای تزئین برنج استفاده می کنید دقت کنید نباید این مواد برای مدت زیادی تفت بخورند. زیرا در غیر این صورت رنگ بدی به خود خواهند گرفت.

امیدوارم که در طرز تهیه زرشک پلو با مرغ به شما دوست عزیز کمک کرده باشم. صمیمانه آرزو می کنم هر جا هستید سالم و تندرست باشید و با خرید برنج ایرانی ، طعم بی نظیری به سفره های خود هدیه کنید.

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *