طرز تهیه سبزی پلو با ماهی

طرز تهیه سبزی پلو با ماهی

شاید شما هم با شنیدن نام سبزی پلو با ماهی یاد خاطرات شیرین شب تحویل سال بیفتید. این غذای خوشمزه و مجلسی طبق سنت دیرینه ما ایرانی ها معمولا درشب تحویل سال تهیه و مورد استفاده قرار می گیرد. دلیل آن ایجاد یک همدلی در همه خانواده هاست که همه در یک شب یک غذای یکسان را میل می کنند. البته سبزی پلو علاوه بر ماهی با ماهیچه، مرغ و کوکوی سبزی نیز تهیه و در سایر روز های سال و به خصوص درمناطق شمالی و جنوبی ایران نیز مورد استفاده قرار می گیرد. اما خوردن این غذا در جمع خانوادگی لذت خاصی دارد. با ما همراه باشید تا در ادامه طرز تهیه سبزی پلو با ماهی را خدمت شما دوست عزیز توضیح دهیم.

این پلوی خوشمزه به دلیل وجود انواع سبزی و ماهی در آن از ارزش غذایی بالایی نیز برخوردار است. البته اگر به روش کته و با سبزی تازه هم تهیه شود ارزش آن دوچندان خواهد بود. در ادامه شما را با طرز تهیه سبزی پلو با ماهی خوشمزه و مجلسی برای ۴ نفر آشنا می کنیم. در صورت کم یا زیاد شدن تعداد افراد می توانید مقدار مواد را ضرب یا تقسیم کنید.

مواد لازم سبزی پلو با ماهی خوشمزه

  • برنج ۴ پیمانه،
  • سبزی پلویی ( شوید، گشنیز، جعفری، تره و در صورت تمایل کمی شنبلیله ) ۳۰۰ گرم،
  • روغن به مقدار لازم،
  • ماهی متوسط  ۳ عدد،
  • یک عدد پیاز بزرگ،
  • نمک، فلفل سیاه، فلفل قرمز، پودر سیر به مقدار لازم برای طعم دار کردن ماهی،
  • زعفران دم کرده در صورت تمایل نصف استکان.

طرز تهیه سبزی پلو با ماهی

در ابتدای امر باید برنج را از قبل خوب بشویید. با مقداری آب در حدی که از سطح برنج ها بالاتر بیاید و کمی نمک بخیسانید. سپس در قابلمه ی مورد نظرتان که قرار است سبزی پلو طبخ شود حدودا دو سوم آن را پر از آب کنید. روی حرارت بگذارید تا آب به جوش بیاید. سپس آب برنج خیش خورده را دور بریزید و برنج را به آب در حال جوش اضافه کنید تا برنج نرمی لازم را به دست آورد. (مغز برنج کمی سفت و اطراف آن نرم باشد)

در این مرحله برنج را آبکش می کنید. شما باید از قبل سبزی پلویی را که شامل مقدار بیشتری شوید و همراه با جعفری، گشنیز و تره است را خوب بشویید و اجازه بدهید آب آن گرفته شود. در غیر این صورت سبزی اصطلاحا آب می اندازد.سبزی را با چاقو یا خرد کن خرد کنید و در صورت تمایل با کمی روغن مایع در ماهیتابه تفت دهید.

طرز تهیه سبزی پلو با ماهی
طرز تهیه سبزی پلو با ماهی

وقتی که هم برنج آبکش شده بود و هم سبزی آماده بود، قابلمه را روی حرارت بگذارید تا کف آن کاملا خشک شود. سپس کمی روغن کف آن بریزید و اجازه دهید تا داغ شود و سپس ته دیگ را در کف قابلمه بچینید. البته در صورت تمایل می توانید از هیچ ته دیگی استفاده نکنید و همان ترکیب برنج و سبزی را کف قابلمه بریزید. در این مرحله باید برنج و سبزی ها را به صورت لایه لایه کف قابلمه بریزید و نصف استکان آب را روی برنج ها بریزید.

درب قابلمه را به همراه دم کنی بگذارید و اجازه دهید صدای جلز و ولز قابلمه بلند شود.نهایتا حرارت را کم کنید تا برای مدت نیم ساعت پلو دم بکشد.

طرز تهیه ی ماهی برای سبزی پلو با ماهی

به منظور طبخ ماهی می توانید از انواع ماهی مانند قزل آلا، ماهی سفید، ماهی سالمون و… استفاده کنید. البته بهتر است در طبخ ماهی از ماهی هایی که استخوان کمتری دارند مثل قزل آلا که خوردن آن با برنج راحت تر باشد استفاده کنید.

برای طبخ ماهی باید ابتدا آن را خوب بشویید و تکه تکه کنید و برای خوش طعم و خوش عطر کردن آن از ترکیب آب پیاز، زردچوبه، نمک، فلفل سیاه و قرمز و به خصوص پودر سیر استفاده کنید. به این صورت که پیاز را رنده کنید و آب آن را جدا کنید. با ادویه های گفته شده ترکیب کنید، در حدی که ماهی طعم این ترکیب را به خود بگیرد کفایت می کند. بعد از گذشت حدودا نیم ساعت ماهی را از ترکیب در بیاورید و با کمی روغن در ماهیتابه سرخ کنید. در صورت استفاده از فر می­توانید ظرف فر را با فویل بپوشانید و ماهی ها را در آن به مدت ۱۰ دقیقه گریل کنید.

بهترین تزئین سبزی پلو با ماهی

برای تزئین این غذای لذیذ و خوش طعم باید یک دیس زیبا را انتخاب کنید و سبزی پلویی را که خوب دم کشیده را در آن بکشید. برای زیبا تر جلوه دادن غذا بهتر است ماهی های سرخ شده را در کنار برنج ها بگذارید. همچنین کمی از برنج ها را به زعفران دم کشیده آغشته کنید. سرو کردن در کنار ماهی ها ترکیب رنگ بهتری خواهد داشت.

اگر تمایل داشتید ته دیگ هم می توانید در حاشیه ی دیس بچینید. در آخر نیز می توانید یک عدد لیموی ترش تازه را به صورت حلقوی برش بزنید و در کنار ظرف غذا بگذارید. سعی کنید آب دهن تون رو کنترل کنید. چند عدد ساقه ی کوتاه جعفری یا گشنیز نیز می تواند ایده ی خوبی برای تزیین این غذا باشد.

نکات طبخ سبزی پلو با تن ماهی و ماهی

  • برای طبخ ماهی ها می توانید به جای ترکیب گفته شده از آرد سوخاری نیز استفاده کنید. به این صورت که یک عدد تخم مرغ را بشکنید. سپس تکه های ماهی را اول در تخم مرغ و سپس در پودر سوخاری بخوابانید و در روغن سرخ نمایید.
  • در صورت در دسترس نبودن سبزی تازه می توانید از چند قاشق شوید خشک نیز برای پخت این غذا استفاده کنید.
  • اگر ماهی تازه نیز در دسترس ندارید می توانید از تن ماهی های موجود در بازار استفاده کنید.
  • استفاده از برنج ایرانی و یا به طور خاص برنج دودی می تواند طعم خوب این غذا را دو چندان کرده و خاطره ی خوبی را در ذهن افراد خانواده تان به جا گذارد.
  • تفت دادن سبزی ها امری اختیاری می باشد و اگر از این روش استفاده نکنید بهتر است. چون در این صورت مواد مغذی موجود در سبزی از بین خواهد رفت.

امیدوارم از مطالبی که حول طرز تهیه سبزی پلو با ماهی با شما به اشتراک گذاشتم استفاده کرده باشید.

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *