طرز تهیه ته چین مرغ

طرز تهیه ته چین مرغ

ته چین مرغ یکی از مجلسی ترین و شکیل ترین غذاهای ایرانی است که بیشتر در مراسم ها، میهمانی ها و مجالس رسمی چخت می شود. شما می توانید از دستور ته چین مرغ که ارائه می دهیم برای تهیه ی ته دیگ نیز استفاده کنید. البته با این تفاوت که مرغ را از آن حذف کنید. ته چین با توجه به مواد میانی که در آن استفاده می شود انواع مختلفی مانند ته چین مرغ، ته چین گوشت، ته چین بادنجان و ته چین سبزیجات دارد. ما امروز در این مقاله قصد معرفی طرز تهیه ته چین مرغ را داریم.

مواد لازم برای تهیه ته چین مرغ

↙️ برنج ایرانی به مقدار یک کیلو گرم،

↙️ یک عدد مرغ متوسط ،

↙️ زرده ی تخم مرغ ۴ عدد،

↙️ ماست یک پیمانه،

↙️ یک عدد پیاز سایز متوسط،

↙️ نمک و فلفل و دارچین به مقدار لازم،

↙️ روغن مایع به مقدار لازم،

↙️ زعفران ساییده شده ۲ قاشق چایی خوری.

طرز تهیه ته چین مرغ

گوشت مرغ را با پیاز و مقداری آب، نمک و ادویه آب پز کنید. هنگامی که مرغ پخته شد و حدود یک استکان آب آن باقی ماند، آب مرغ را جدا کنید. پس از درآوردن استخوان های آن، مرغ را ریش ریش کنید. زعفران را در مقدار کمی آب گرم حل کنید و آن را با دو زرده تخم مرغ، یک ماست یک کیلویی، مقدار کمی نمک و فلفل مخلوط کنید. مرغ پخته شده را حداقل به مدت سه تا چهار ساعت در مخلوط ماست داخل یخچال بگذارید یا خودش را بگیرد.

برنج را نیز که از قبل با کمی نمک خیسانده بودید، آب آن را دور بریزید. در یک قابلمه که حدودا دو سوم آن آب باشد به همراه کمی نمک برنج را بجوشانید. نرمی برنج به اندازه ای باشد که مرکز آن فقط کمی سفت باشد و مابقی بین انگشتان له شود. در ادامه برنج را آبکش کنید. دو عدد زرده ی تخم مرغ، تقریبا ۱۵۰ گرم روغن مایع و نصف مخلوط ماست و مرغ را به همراه دو تا سه کفگیر برنج مخلوط کنید. مخلوط را در قابلمه بریزید و با ته قاشق خوب آن را صاف، فشرده و یکدست کنید.

نکته مهم در ادامه طرز تهیه ته چین مرغ

مقداری مرغ به صورت یک لایه ی نازک روی ته دیگ بچینید و روی آن نیمی از پلو را بریزید. مقدار باقیمانده از مرغ را روی برنج بریزید و باقیمانده برنج را نیز روی مرغ بریزید. در نهایت سطح مرغ را با برنج بپوشانید. آب مرغ را با یک قاشق چایی خوری زعفران مخلوط کنید و روی برنج ها بریزید. سطح برنج را با کفگیر کمی فشار دهید تا برنج کمی فشرده شود.

باقی مانده ی مخلوط ماست را روی برنج بریزید و سه تا چهار قاشق غذا خوری روغن و یا کره ذوب شده را روی برنج بریزید و آن را دم کنید. بعد از یک و نیم ساعت ته چین آماده است. پس از دم کشیدن به سرعت قابلمه را در دیس وارونه کنید تا ته چین به شکل قالبی خارج شود. اگر ته چین به شکل قالبی در نیامد، می توانید ابتدا آن را با چاقو به قسمت های دلخواه تقسیم کنید و سپس در دیس بگذارید.

طرز تهیه ته چین مرغ
طرز تهیه ته چین مرغ

نکاتی پیرامون طرز تهیه ته چین مرغ

✅ برای جلوگیری از اسراف بهتر است از تخم مرغ کامل استفاده شود. اما اگر خیلی حساس هستید بهتر است به جای تخم مرغ کامل از زرده ی تخم مرغ استفاده کنید. با این کار بافتی نرم و لطیف به ته چین داده خواهد شد. در صورت استفاده از سفیده ی تخم مرغ ته دیگ ترد تری را خواهید داشت. به ازای هر تخم مرغ کامل می توانید دو عدد زرده تخم مرغ را جایگزین کنید. ( استفاده بیش از حد از تخم مرغ باعث خشک شدن و استفاده کمتر از مقدار دستور تخم مرغ باعث شل شدن و وا رفتن ته چین خواهد شد.)

✅ بهتر است به جای ماست شیرین و شل از ماست چکیده که مزه آن ها رو به ترشی است استفاده کنید. در صورت نبودن ماست سفت نیز می توانید همان ماست معمولی در دسترستان را در کیسه ای تمیز بریزید تا آب آن گرفته شود و حالتی سفت تر پیدا کند.

راز طرز تهیه ته چین مرغ بدون فر

✅ در صورت عدم وجود فر می توانید به راحتی روی اجاق گاز ته چین را آماده کنید. اما اگر بخواهید از فر نیز استفاده کنید بهتر است از ظروف پیرکس برای این کار استفاده کنید. چرا که از همه طرف ته چینتان قابل رویت است. نکته ی دیگر اینکه حتما روی ظرف پیرکس فویل بکشد. چند سوراخ ایجاد کنید تا مرغِ بین ته چین، خوب مغز پخت بشود. درجه حرارت لازم برای پخت ته چین در فر ۱۸۰ درجه سانتی گراد برای مدت ۴۵ تا ۶۰ دقیقه است.

❇️ در صورت تمایل می توانید مرغ را بعد از پختن و ریش ریش کردن آن را با روغن، زردچوبه و کمی زرشک تفت بدهید تا طعم بهتری پیدا کند.

✅ انجام هر یک از این موارد ضمن طرز تهیه ته چین مرغ به شما کمک زیادی می کند.

رازهای طرز تهیه ته چین مرغ

❇️ برای اینکه موقع برگرداندن ته چین روی دیس فرم و شکل آن ب هم نریزد، بهتر است از ظروف تفلن و نچسب استفاده کنید. همچنین باید ظرف را قبل از ریختن مواد خوب چرب کنید و هم اینکه بعد از ریختن مواد داخل ظرف خوب آن را فشرده کنید تا ترکیب مواد از هم جدا نشود.

✅ ارتفاع ته چین نه زیاد و نه خیلی کم باشد. بهترین ارتفاع برای ته چین بین ۵ تا ۷ سانتی متر است.

❇️ برای از بین بردن بوی بد تخم مرغ استفاده از زعفران و گلاب توصیه می شود.

✅ دقت کنید که حتما پوست مرغ را قبل از پختن جدا کنید چرا که حاوی مواد مضری برای بدن می باشد.

❇️ برای تزیین ته چین می توانید کمی زرشک، خلال پسته و خلال بادام را که از قبل خیس کرده اید را در روغن تفت دهید. از این ترکیب روی ته چین برای هر چه بیشتر شکیل شدن آن استفاده کنید.

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *