طرز تهیه ی عدس پلو با کشمش

عدس پلو با کشمش از غذاهای دلچسب و خوشمزه ی برای هر ایرانی است. با وجود عدس و کشمش در آن به یک وعده ی غذایی سرشار از ویتامین ها و آهن تبدیل می شود. البته لذت بیشتر آن به چرب بودن و برنج خوش عطر بیشتر بستگی دارد. با تهیه ی این غذا کمی از غذاهای گوشتی که معمولا با گوشت قرمز و گوشت مرغ طبخ می شوند، فاصله بگیرید. به دلیل آهن و پروتئیت موجود می توانید سلامت خود بیش از پیش حفظ کنید. با ما همراه باشید تا از طرز تهیه ی عدس پلو با کشمش اطلاع یابید.

این غذا که ماده ی اصلی تشکیل دهنده آن برنج است، در ایران به عنوان نذری نیز در بین خانواده ها مورد استفاده قرار می گیرد. البته باید گفت که اساس این غذا همان عدس پلو خودمان است که فقط به جای گوشت در آن از کشمش پلویی استفاده می کنیم.

شما می توانید در کنار این غذا سالاد شیرازی، سالاد فصل، ترشی و سبزی نیز میل بفرمایید. در ادامه شما را با نحوه ی پخت این غذا برای چهار نفر آشنا می کنم. البته شما می توانید در صورت متغیر بودن تعداد مهمان هایتان این مقادیر را ضرب یا تقسیم کنید.

برای تهیه ی یک عدس پلو خوشمزه با کشمش چی لازمه؟

  • برنج ۴ پیمانه،
  • عدس ۱و نیم پیمانه،
  • کشمش پلویی ۱ پیمانه،
  • روغن به مقدار نیاز،
  • نمک و زرد چوبه.

طرز تهیه ی عدس پلو با کشمش

در ابتدای بهتر است که شما برنج ها را به توجه به تازگی یا کهنگی، از ۲ تا ۴ ساعت بخیسانید. از نمک نیز در آن استفاده کنید. سپس عدس ها را بعد از شستن برای مدت ۲ ساعت بخیسانید. در این مدت سعی کنید آب آن را مرتب ۲ تا ۳ بار عوض کنید تا نفخ ناشی از آن گرفته شود. سپس قابلمه مناسب برای پخت برنج را تا دو سوم از آب پر کنید و روی شعله قرار دهید تا به جوش بیاید.

حتما از قبل عدس ها را به همراه آب خوب بپزید تا نرمی لازم را برای این پلو بدست آورد. سپس آب آن را با صافی بگیرید. اجازه دهید تا آب آن خوب گرفته شود در غیر این صورت به پلویتان طعم و بوی بدی خواهد داد.

بعد از به جوش آمدن آب داخل قابلمه نیز، آب برنج را که خیس کرده بودید دور بریزید. سپس برنج ها را به قابلمه در حال جوش اضافه کنید و کمی نمک نیز به آن اضافه کنید. اجازه دهید تا برنج به نرمی لازم برسد در حدی که فقط مغز برنج کمی سفت باشد، کشمش ها را نیز در یک ظرف دیگر با روغن و زردچوبه تفت دهید تا کمی پف کند.

در ادامه برنج ها را آبکش کنید و قابلمه برنج را روی حرارت بگذارید تا خوب خشک شود. سپس کمی روغن کف قابلمه تان بریزید و اجازه دهید تا داغ شود. در ادامه کف قابلمه را با ته دیگ نان لواش یا سیب زمینی پر کنید. برنج ها و عدس های پخته شده را به همراه کشمش به طور لایه لایه روی ته دیگ ها بریزید.

کمی روغن و آب روی برنج ها بریزید و دم کنی را نیز روی درب قابلمه قرار دهید. بعد از حدود ۱۵ دقیقه شعله را کم می کنیم.

نکات مهمی که در تهیه ی عدس پلو با کشمش باید بدانید.

طرز تهیه ی عدس پلو با کشمش
طرز تهیه ی عدس پلو با کشمش
  • شما می توانید در کنار این غذا از گوشت چرخ کرده تفت داده شده با پیاز، نمک و زرد چوبه و یا حتی سیب زمینی به صورت نگینی سرخ شده نیز استفاده کنید. طعم و ظاهر شکل غذا دلچسب تر خواهد شد.
  • سعی کنید درب قابلمه را حین دم کشیدن باز و بسته نکنید، چون این کار باعث می شود بخار قابلمه خارج شود و برنج خوب دم نکشد.
  • آب عدس را پس از پخت حتما دور بریزید تا موجب بد طعمی و بوی ناخوشایند غذا نشود.
  • برای خوش طعم تر شدن غذا می­توانید از ادویه کاریف فلفل و یا گرد لیمو نیز درکنار کشمش ها استفاده کنید.
  • هنگام تفت دادن کشمش با روغن و زرد چوبه دقت کنید که حرارت ملایم باشد تا کشمش ها نسوزند.
  • در آخر کار نیز می­توانید کمی زعفران را در آب جوش حل کنید و با برنج مخلوط کنید تا برنج زعفرانی داشته باشید علاوه بر این از خلال بادام نیز می­توانید در کنار برنج زعفرانی برای تزیین عدس پلو با کشمش استفاده کنید.

منظور از کشمش پلویی در عدس پلو چیست؟

کشمش از انگور خشک شده به دست می آید و خود انگور نیز انواعی دارد. می توانیم نتیجه بگیریم کشمش نیز انواعی دارد که یکی از آن ها کشمش پلویی است که رنگی سیاه یا قهوه ای دارد. در عدس پلو و یا شیرینی ها و کیک های کشمشی مورد استفاده قرار می گیرد. کشمش آفتاب خشک به کشمش پلویی هم معروف است و کیفیت و قدرت بالا و طعم خوبی دارد. رنگ سرخ، ملاک تشخیص این کشمش از انواع دیگر آن می باشد.

امیدوارم در طرز تهیه ی عدس پلو با کشمش به شما کمک کرده باشم. هر جا هستید شاد و ثروتمند باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *