برنج بینام چیست ؟

برنج بینام چیست

برنج بینام چیست ؟ برنج بینام به نام های دیگری مثل بهنام یا امراللهی نیز شناخته می شود. برنج بینام زود رس می باشد و در دسته ی گرم از برنج ها قرار می گیرد. این برنج از خانواده پر محصول است که از تغییرات ژنتیکی برنج های ایرانی به دست آمده است. پس از تحقیقاتی که روی این محصول در زمین های استان مازندران به عمل آمد، نتایج جالبی به چشم خورد.

محققان به این نتیجه رسیدند که این برنج از توان تولیدی بالایی برخوردار است. به همین خاطر اغلب برنج بینام توسط برنج کاران مازندرانی در کشت دوم مورد استفاده قرار می گیرد. تا به اینجای کار متوجه این موضوع شدیم چه برنج بینام چیست . با ما همراه باشید تا از تفاوت های آن با سایر برنج را آگاهی پیدا کنید.

کشت دوم برنج برای کشاورزان ریسک هایی از جمله مواجه با سرمای پاییزی را به دنبال دارد. از برنج بینام به جای برنج طارم استفاده می کنند، چرا که برنج بینام از تحمل بیشتری در برابر سرما برخورداراست. علاوه بر تحمل بالا در برابر سرما، برنج بینام زودتر به عمل می آید. این برنج در اوایل مرداد ماه کاشت می شود و دراوایل آبان ماه نیز برداشت می گردد.

البته برداشت این برنج بسته به میزان هوا مقداری پس و پیش می شود.

ویژگی های ظاهری برنج بینام

برنج بینام قبل از پخت طولی به اندازه ی ۶٫۵ میلی متر دارد. پس از پخت به میزان ۱۰ میلیمتر قد می کشد. برنج بینام در مقایسه با سایر برنج های مرغوب از قد کوتاه تری برخوردار است. برنج بینام به طور کلی دارای ظاهری گرد و متورم است. علاوه بر این از نظر رنگ، برنج بینام نسبت به سایر برنج ها مثل صدری و طارم رنگی شفاف تر دارد.

از لحاظ عطر نیز در بین سایر برنج ها در حد متوسط ارزیابی می شود.

تفاوت برنج بینام کشت اول و کشت دوم در چیست؟

برنج بینام چیست
برنج بینام چیست

تفاوت چشمگیری در کشت اول و دوم برنج بینام وجود دارد. دلیل اصلی آن تفاوت در کیفیت نوع کشت برنج بینام است. در خصوصیاتی مثل عطر، طعم و پخت برنج این تفاوت نمایان می شود. همین مسئله تفاوت در قیمت این دو نوع کشت برنج را به دنبال دارد که در ادامه به شرح این تفاوت ها می پردازیم:

    • مهم ترین تفاوت برنج کشت اول و دوم بینام در پخت برنج می باشد. برنج بینام کشت دوم به عنوان بهترین برنج پختی مازندران است. این برنج به خوبی و به اندازه کافی قد می کشد ولی برنج بینام کشت اول چنین پختی ندارد. البته باید در نظر داشت که اگر برنج بینام کشت اول، مدت زمانی حدودا ۸ تا ۱۰ ماه را در انبار خشک و خنک باقی بماند به برنج کهنه تبدیل می شود. این برنج کهنه پخت بسیار بهتری و حتی نزدیک به برنج بینام کشت دوم خواهد داشت.
    • فرق دیگر برنج کشت اول و دوم بینام در عطر و بوی این دو نوع برنج می تواند باشد. برنج بینام کشت دوم عطری ترین برنج مازندران است و عطر آن قابل مقایسه با برنج بینام کشت اول نیست.
    • ظاهر برنج بینام کشت اول و دوم با یکدیگر تفاوت دارد. با اینکه از نظر سایز شبیه به یکدیگر هستند ولی رنگ برنج بینام مثل برنج طارم هاشمی و سفید است. این در حالی است که رنگ برنج کشت دوم سبز کمرنگ می باشد.

مصرف برنج بینام در چه نوع غذاهایی بهتر است؟

برنج بینام برای مصارف خانگی و استفاده به عنوان پلو پیشنهاد نمی شود. بهتر است از سایر غذاهایی که برنج در آنها یک ماده اولیه به شمار نمی رود، به کار گرفته شود. برای مصارف خانگی و لذت بردن از طعم اصیل برنج ایرانی بهتر است از برنج طارم استفاده نمایید.

دلایل کنار گذاشتن کشت برنج بینام چیست و روی آوردن به برنج هاشمی در چه بوده است؟

  • برنج بینام دچار آفتی به نام بالاس می شد که خوشه هایش را می سوزاند،
  • برنج هاشمی در برابر آفت بالاس مقاوم بوده و مبتلا به آن بیماری نمی شود،
  • هاشمی در مساحت یکسان بیشتر از بینام محصول می دهد.

امیدوارم متوجه شده باشید که برنج بینام چیست و تفاوت آن با سایر برنج در چه چیزی است. بهترین ها را برای شما آرزو می کنم و امیدوارم با خرید برنج سالم و ایرانی، سلامتی را به آغوش باز به خانه هایتان پذیرا باشید. 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *