راز طرز تهیه آسان برنج آبکش

طرز تهیه برنج آبکش

میزان تجربه و تبحر یک آشپز را می توان در تهیه پلو و خورشت دید. مادران سرزمین ما در تهیه چلو خورشت استاد هستند. اما راز موجود در طرز تهیه برنج آبکش آنها چه بوده است؟ چه چیزی باعث شده که آنها از پس پخت هر برنجی بر بیایند. با ما همراه باشید تا تجربه چندین ساله این بزرگواران را در اختیار شما بگذارم.

برنج ها در یک مرحله مهم به نام آبکش کردن با یکدیگر متفاوت هستند. این امکان طبیعی است که برنجی که قبلا پخت می کردید کمتر یا بیشتر نیاز به جوشیدن داشته باشد. مدت دم کشیدن هم می تواند متفاوت باشد. شما بعد از پخت اول متوجه خواهید شد که نیاز به زمان کمتری برای دم کشیدن دارید یا بیشتر. این یکی از فوت های کوزه گری در طرز تهیه برنج آبکش است.

دلیل حساس بودن این مرحله به خاطر این است که مقدار آب، نمک و روغن باید مشخص و استاندارد باشد. زمان و ترتیب اضافه کردن این موارد ضمن طرز تهیه برنج آبکش هم اهمیت دارد. البته طرز تهیه برنج آبکش در اقصی ایران متفاوت است و این کاملا طبیعی و منطقی می باشد. اما اصل موضوع در همه جای ایران یکسان است. اینکه هدف ما خوردن برنج خوش مزه با نرمی مناسب در کنار خانواده است.

مراحل گام به گام طرز تهیه برنج آبکش :

طرز تهیه برنج آبکش
طرز تهیه برنج آبکش

در ابتدای کار برنج را به پیمانه مشخص در یک قابلمه می ریزید. برنج را با آب ولرم می شویید تا تمیز شود. شستوشو را تا دو الی سه مرحله ادامه دهید که نهایتا آب نسبتا زلالی از برنج خارج شود. سپس برنج را که روی آن دو بند انگشت آب وجود دارد، به مدت ۵ الی ۶ ساعت برای خیس خوردن رها می کنید.

بهتر است برای ناهاری که تهیه می کنید برنج را شب قبل از خواب در آب خیس کنید. بیشتر خیس خوردن برنج به هضم آن کمک می کند و جذب بهتری را به همراه خواهد داشت.

این گام را می توانید به دو صورت انجام دهید. برنج را در قابلمه بریزید و به آن آب اضافه کنید. طوری که به اندازه یک بند انگشت آب روی کل برنج را فرا بگیرد. سپس اجازه دهید تا جوش بیاید. روشی دیگری هم وجود دارد که ابتدا آب را بجوشانید و سپس برنج را اضافه کنید.

دقت داشته باشید که آب برنج را حتما خالی کنید و بعد درون قابلمه بریزید. حتما برنج را که درون قابلمه ریختید هم بزنید تا آب ولرم به خوبی همه جای برنج را فرا بگیرد.

در گام بعدی به برنج تان مقداری نمک اضافه کنید. این مقدار نمک به شما بستگی دارد که غذایتان را با نمک میل می کنید یا کم نمک. به همان اندازه که در تهیه سایر برنج ها اعم از عدس پلو و کته نمک ریزید، در برنج آبکش هم همان مقدار را استفاده کنید.

ادامه مرحله طرز تهیه برنج آبکش :

بعد از اینکه آب جوش آمد، برنج به مدت ۱۰دقیقه در آب جوش بماند. در این قسمت از مراحل طرز تهیه برنج آبکش نوبت به آبکش کردن برنج می­رسد. در این مرحله شما آبکش را در جایی قرار می دهید و برنج را در آن می ریزید. بعد از ریختن برنج در آبکش، مقداری آب سرد به روی آن بریزید. این کار باعث می شود برنج به خوبی قد بکشد.

در این قسمت برنج را تست کنید که به اندازه کافی نرم شده است. سپس آن را درون قابلمه بریزید تا آب آن گرفته شود.

بعد از تست کردن برنج اگر متوجه شوری شدید، با ریختن آب می توانید از شوری آن بکاهید. سعی کنید در اضافه کردن نمک دقت بفرمایید. چراکه آب ریختن روی برنج آبکش خوب نیست. علاوه بر از بین بردن خاصیت، برنج خمیر می­شود.

قابلمه را کامل بشویید و کف قابلمه روغن بریزید. استفاده از روغن حیوانی و گیاهی طعم بی نظیری به برنج می دهد. می توانید ته دیگ سیب زمینی، زعفرانی یا نان بذارید. بعد از گذاشتن ته دیگ نوبت ریختن برنج می­شود.

دقت کنید که برنج نباید به دیواره بچسبد. از مهمترین مراحل در روند طرز تهیه برنج آبکش ، تپه درست کردن برنج است. برای اینکه برنج به دیوار نچسبد آن را به صورت کوه درست می­کنید.

گام بعدی نوبت اضافه کردن روغن داغ به برنج آبکش است. این مرحله را می توان به دو صورت انجام داد. در روش اول قبل از گذاشتن دم کنی روی قابلمه، روغن داغ را روی برنج بریزید. بعد از ۱ ساعت الی ۹۰ دقیقه برنج آماده میل کردن است.

روش دوم به این صورت است که روغن داغ را بعد از همین ۹۰ دقیقه به برنج اضافه کنید.

در هر دو صورت هر چقدر بیشتر برنج دم بکشد هضم آن راحت تر است.

نکات قابل توجه در طرز تهیه برنج آبکش :

طرز تهیه برنج آبکش
طرز تهیه برنج آبکش

سعی کنید بعد از چند مرتبه پخت برنج برای تعداد های متفاوت، نسبت آب را بدست بیارید. اگر آب اضافی در قابلمه بریزید این امکان خیلی عادی خواهد بود که برنج شما خمیر شود. پس سعی بفرمایید پیمانه مناسبی برای آب و برنج مشخص کنید.

شعله برنج را هنگام جوش آمدن برنج زیاد کنید اشکالی ندارد. اما بعد از اینکه دم کنی را گذاشتید، حتما برنج با شعله کم پخته شود. این کار باعث می شود برنج شما مغز پخت و خوش خوراک شود.

اگر بعد از خوردن برنج احساس گرسنگی کردید و احساس کردید که توانایی خوردن یک پرس دیگر هم دارید نشانه خوبی است. این یعنی شما از برنج اصل استفاده کرده اید و به خوبی آن را دم نموده اید. آفرین به شما که اینقدر عالی پخت کرده اید.

برای اینکه برنج شما سفید تر شود می توانید هنگام قل خوردن برنج از این موارد استفاده کنید. آبلیمو، ماست و دوغ به میزان یک قاشق غذاخوری کمک خوبی به سفید شدن برنج می کند. اگر از برنج مرغوب و برنج ایرانی استفاده کنید نیازی به این کار نیست.

برنج آبکشی مجلسی و طرز تهیه برنج رستورانی:

تمامی روند تهیه برنج آبکشی و برنج رستورانی را در مقاله مجزا به تفصیل توضیح داده ایم. می توانید برای مطالعه آن وارد بخش مقالات سایت شوید و مطالعه بفرمایید.

طرز تهیه برنج کته:

طرز تهیه برنج کته را به طور کامل برای شما در بخش مقاله ها با جزئیات توضیح داده ایم. به بخش مقالات بروید مقاله “طرز تهیه برنج کته” را انتخاب کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *