طرز پخت برنج کته

طرز تهیه کته

امروز میخوایم طرز پخت برنج کته رو آموزش بدیم ابتدا یک توضیح مختصری راجب این موضوع و خاصیت آن بیان کنم.

برنج یکی از اصلی ترین غذا های مصرفی ما ایرانیان چه در وعده ناهار و چه شام است. معمولا به دو روش کته و آبکش تهیه می شود. روش آبکش معمولا در مهمانی ها و مراسم و جلسات رسمی به دلیل ظاهر مناسب تر کاربرد دارد و بیشتر هم قد می کشد. اما در ازای ظاهر خوب، بسیاری از مواد مغذی خود را با آبکش کردن از دست می دهد، در نتیجه از ارزش غذایی کمتری نسبت به برنج کته برخوردار است.

برای پی بردن به این موضوع می توانید برنج حاصل از آبکش برنج تان را پس از سرد شدن برای آبیاری گیاهانتان استفاده کنید. رشد چشمگیر آن ها را پس از مدتی مشاهده کنید که این نشان از مواد مغذی موجود در برنج را دارد. تهیه برنج به صورت کته، بیشتر در مواردی که وقت زیاد برای تهیه ی غذا نداریماستفاده می شود.حتی مواقعی که حوصله ی زیادی برای آشپزی آنچنانی نداریم استفاده می شود که البته این روش نسبت به روش آبکش مزایایی هم دارد. از جمله مزایای آن حفظ مواد مغذی برنج و حفظ طعم برنج است زیرا در این روش آب برنج دور ریخته نمی شود.

انواع برنج کته

  • برنج کته ساده
  • برنج کته با ماست
  • برنج کته گوجه ( کته استانبولی)

طرز پخت برنج کته ساده

در این نوع برنج کته تنها به برنج، آب و روغن و نمک نیاز داریم.

مواد لازم تهیه کته ساده:

  • برنج ۴ پیمانه
  • آب ۵ پیمانه
  • روغن یک سوم پیمانه
  • نمک یک قاشق غذا خوری
طرز تهیه کته ساده

برنج مورد نظرخود را بشویید و نسبت به کهنه یا تازه بودن آن را خیس کنید. اگر برنجتان کهنه باشد به آب بیشتری برای پخت نیاز دارد و باید زمان بیشتری حدودا ۳ تا ۴ ساعت خیس بخورد. البته اما اگر برنج تازه استفاده می کنید حدود ۳۰ دقیقه تا ۱ ساعت هم کفایت می کند. دلیل آن هم بیشتر شدن این مدت زمان است که منجر به شفته شدن برنج خواهد شد.

در فرایند خیس کردن حدودا یک قاشق غذا خوری نمک را به برنج اضافه می کنیم تا برنج نشکند. بعد از گذشت این مدت یک قابلمه با ظرفیت کافی طوری که دو سوم قابلمه بعد از اضافه کردن آب و برنج به قابلمه خالی بماند، استفاده می کنیم. این کار برای دم کشیدن برنج است. سپس آن را روی شعله می گذاریم و آب به میزان ۴ پیمانه برنج را خالی کرده و ۴ پیمانه برنج و ۵ پیمانه آب را داخل قابلمه می ریزیم. مقدار آب معمولا باید به اندازه ای باشد که یک بند انگشت آب بالاتر از سطح برنج ها باشد، سپس شعله را زیاد می کنیم تا برنج ها داخل آب بجوشد و نرم شود.

در این مرحله یک سوم پیمانه روغن را هم باید اضافه کنیم البته به جای روغن می توانید از ۴۰ گرم کره هم استفاده کنید که در طعم کته موثر است. بعد از اینکه آب برنج گرفته شد به طوری که وقتی برنج ها را کنار زدیم فقط کف قابلمه کمی آب باقی مانده باشد، شعله را کم کرده و درب قابلمه را به همراه یک دمکنی می گذاریم تا برنج به مدت ۳۰ تا ۴۰ دقیقه دم بکشد.

نکته قابل توجه در پخت کته:

دقت بفرمایید که میزان نمک اضافی به برنج باید کنترل شده باشد زیرا در روش کته ما برنج را آبکش نمی کنیم. همچنین اگر دیدید بعد از ۳۰ تا ۴۰ دقیقه برنج هنوز نپخته و آن نرمی لازم را ندارد می توانید مقداری آب جوش به قابلمه اضافه کنید. در آخر هم می توانید از زعفران دم کرده رو برنجتان استفاده کنید.

طرز تهیه ی برنج کته با ماست

در این روش علاوه بر برنج، آب، و روغن و نمک به ماست هم نیاز داریم.

مواد لازم تهیه کته ماست:

  • برنج ۳ پیمانه
  • آب ۳ پیمانه
  • ماست ۱ پیمانه
  • نمک و روغن به مقدار نیاز
طرز تهیه کته با ماست

در این روش بعد از خیساندن برنج به مدت کافی، ۳ پیمانه آب را روی حرارت می گذاریم تا به جوش آید. سپس آب برنج خیس خورده را خالی می کنیم و ۳ پیمانه برنج را هم به آب در حال جوش اضافه می کنیم. نمک و روغن را هم به میزانی که لازم باشد اضافه کرده و شعله را زیاد می کنیم تا برنج و آب با هم بجوشند و برنج نرم شود.

سپس از حدود ۱ تا ۲ دقیقه، ۱ پیمانه ماست را هم می توانیم به آن اضافه کنیم بعد از یک ربع تا ۲۰ دقیقه، زمان می دهیم تا آب برنج گرفته شود، بعد درب قابلمه را به همراه دم کنی می گذاریم تا برنج به خوبی دم بکشد. راه دیگری هم که برای این کار وجود دارد این است که می توان برنج را جدا گانه بپزیم و در قابلمه ی دیگر آب و روغن را ریخته و داغ می کنیم.

می توانید از کنجد یا هر چیز دیگری که دوست داشته باشیم مثل ترکیب زرده تخم مرغ با نصف پیمانه ماست به همراه کمی برنج را مخلوط می کنیم و در کف قابلمه به صورت ته دیگ پهن کرده و با قاشق له می کنیم. بعد از مدتی که گذشت و آب آن گرفته شد برنجی را که جداگانه پخته بودیم را روی آن ها می ریزیم و دم می کنیم تا به مدت ۳۰ تا ۴۰ دقیقه دم بکشد.با انجام این کار ها به استقبال کته ماست خوشمزه می رویم.

طرز پخت برنج کته با گوجه ( کته استانبولی )

مواد لازم برای تهیه کته گوجه:

  • ۴ پیمانه برنج
  • ۱ کیلو گوجه
  • ۱ عدد پیاز متوسط
  • ۱ پیمانه آب
  • ۱ عدد سیب زمینی بزرگ
  • نمک و فلفل و زرچوبه به مقدار لازم

برای تهیه ی کته برنج گوجه کافی است تا حدودا یک کیلو گوجه را از قبل رنده کنیم یا داخل مخلوط کن پوره کنیم تا کاملا له شود. البته به صورتی که پوست آن مشخص نباشد تا منجر به تغییر چهره کته نشود. سپس در قابلمه ای که قرار است کته را داخل آن درست کنیم، پیاز و سیب زمینی را که نگینی خورد کرده ایم داخل روغن سرخ میکنیم. از ادویه هایی که تمایل به طعم دادن به غذا دارید در این مرحله استفاده کنید.

پس از سرخ شدن برنجی که از قبل خیس خورده بود، با پوره گوجه به همراه ۱ پیمانه آب مخلوط می کنیم. این مخلوط را به داخل قابلمه می ریزیم و با زیاد کردن شعله اجازه می دهیم تا آب آن گرفته شود. در مرحله بعدی دمکنی را می گذاریم تا به مدت ۴۰ تا ۶۰ دقیقه خوب دم بکشد. برای خوشرنگ تر شدن کته می توانید از یک قاشق غذا خوری رب گوجه هم در مخلوط آن استفاده کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *