طرز پخت برنج رستورانی

طرز پخت برنج رستورانی

طرز پخت برنج رستورانی و شکل ظاهری که به خودش میگیره برای ما ایرانی ها از اهمیت بالایی برخورداره تا بتونیم از مهمونامون به بهترین نحو پذیرایی کنیم. حالا این مهمون ما میتونه یه مهمون خانوادگی مثل عمه، دایی یا هر کس دیگه ای باشه و هم می تونه به عنوان مشتری رستوران ما باشه.در هر حالت باید به بهترین شکل ازشون پذیرایی کنیم.

اگر شما به دنبال تاسیس یک رستوران هستید و هنوز نمی دونید که رستوران ها از چه سیستمی برای پخت پلوهاشون استفاده می کنن بهتره این مطلب رو دنبال کنین و با فوت و فن های این حوزه آشنا بشین. اگر هم شما از کسایی هستین که مهمون ناخونده زیاد براتون میاد و حتما هم باید با پلو ازش پذیرایی کنین می تونین از این مطلب استفاده کنین و در کوتاه ترین زمان برای مهموناتون یه پلوی خوشمزه تهیه کنین.

در ادامه دو روش پخت برنج در حالتی که زمان کافی داریم و زمانی که وقت کم داریم رو براتون ارائه دادیم.

راز طرز پخت برنج رستورانی با داشتن زمان کافی

طرز پخت برنج رستورانی

در این حالت از اونجایی که زمان کافی برای پخت برنج داریم به راحتی می تونیم به یه پلوی خوشمزه و ته دیگ دار برسیم. خب برای شروع کافیه با توجه به کهنگی و تازه بودن برنج تون اون رو خیس کنین. به این صورت که اگه برنج تون کهنه هست به آب زیادی چه برای خیس خوردن و چه برای آبکش کردن نیاز داره پس بهتره از شب قبل خیسش کنید. اما اگه برنج تازه هست یعنی زمان زیادی از برداشتش نگذشته، ۳ تا ۴ ساعت هم برای خیس خوردنش کفایت می کنه.

توجه کنید که قبل از خیس کردن برنج باید حتما از پاک بودن و بدون ریگ یا فضله ی موش بودنش مطمئن بشین و برای ۲ تا ۳ بار برنج رو بشورید. با دستتون آهسته برنج ها رو لمس کنید تا آب به همه قسمتاشون برسه و سعی کنید چنگ نزنید تا خدای ناکرده برنجتون نشکنه. وقتی دیدید آب برنج زلال شد، شستن برنج هم به اتمام می رسه.

بعد از خیس خوردن برنج که البته یک قاشق سرپر غذاخوری نمک هم بهش اضافه کرده بودیم نوبت جوشوندن اون میرسه. یک قابلمه مناسب رو که فضای کافی برای ری کشیدن برنج ها داشته باشه رو تا دو سوم آب می کنیم و روی شعله زیاد میذارید تا به جوش بیاد. وقتی به جوش اومد آب برنج خیس خورده با نمک رو خالی کنید و برنج رو به آب در حال جوش اضافه کنید.

راز پخت برنج رستورانی زماندار:

بعد از گذشت ۳ تا ۴ دقیقه نصف لیوان فرانسوی ماست و یا یک قاشق غذاخوری آبلیمویا سرکه رو به همرا یک قاشق غذاخوری نمک به برنج اضافه کنید تا بعد از پخت نرم تر وخوش فرم تر وسفید تر بشه. با گذشت ۶ تا ۷ دقیقه کمی از دانه های برنج رو لای انگشتاتون له کنید اگر دیدید نرم شده و فقط کمی وسطش سفته آماده ی آبکش کردنه.

دقت کنید که برنج نه باید زیاد سفت و نه زیاد نرم و شفته شده باشه. مدت زمان لازم برای این حالت برای برنج های مختلف فرق داره. بعد از آبکش کردن برنج روی اون کمی آب ولرم بریزید تا از حرارتش کم بشه و اگر احیانا نمک اضافه داره گرفته بشه، حالا می تونید قابلمه رو روی حرارت بذارید تا کف اون کاملا خشک بشه. کمی روغن به کف قابلمه اضافه کنید در حدی که فقط ته دیگ تون بتونه سرخ بشه، برای ته دیگ هم می تونید از سیب زمینی، نون لواش یا مخلوط برنج و زعفرون و تخم مرغ استفاده کنید.

وقتی روغن کف قابلمه داغ شد ته دیگ رو کف قابلمه قرار بدید، بعدش هم برنج آبکش شده رو روی ته دیگ تون می ریزید و ۴ تا ۶ قاشق غذاخوری روغن رو روی برنج ها اضافه کنید. برای ایجاد بخار هم می تونید کم تر از نصف لیوان آب به قابلمه برنج اضافه کنید. حالا شعله رو زیاد کنید و درپوش قابلمه رو بذارید تا آب کف قابلمه تبخیر بشه و بخار ایجاد کنه. برای اینکه برنج خوب دم بکشه کافیه از دم کنی یا یک پارچه نخی روی در قابلمه استفاده کنید و وقتی آب تبخیر شد شعله رو کم کنید تا به مدت ۳۰ تا ۴۰ دقیقه دم بکشه.

طرز پخت برنج در زمان کوتاه ( برنج رستورانی)

در این روش چون زمان به اندازه ی کافی برای پخت پلو نداریم دیگه خبری از ته دیگ نیست. خیلی از ما هم ممکنه با مهمونایی مواجه بشیم که برای پذیرایی ازشون برنامه ای از قبل نداشتیم و حالا باید هر چه سریع تر یک پلوی خوب و مجلسی به کیفیت برنج رستورانی براشون حاضر کنیم. پس برای حل این مسئله می تونید از روش زیر استفاده کنید.

توی این روش کافیه دو تا قابلمه آب روی شعله بذاریم و برنج ها رو به یکی شون اضافه کنیم تا خوب به جوش بیاد و نرم بشه. بعدش برنج رو داخل یک آبکش فلزی که در مقابل حرارت زیاد مقاومه آبکش می کنیم و اون رو روی قابلمه آب دیگه که در حال جوش هست میذاریم. در قابلمه رو می بندیم تا بخار حاصل از تبخیر آب به برنج ها برسه و هر چه سریعتر نرم و آماده بشه.

اگر دقت کرده باشید توی اکثر رستوران ها برنج با کره سرو میشه و ته دیگ هم نداره که علتش هم استفاده از این روش رستورانی هست توی اون دیگه از روغن و ته دیگ خبری نیست. این طرز تهیه برنج رستورانی ساده رو برای مهمون های سرزده می تونین به کار بگیرین.

تزئین پلو

طرز تهیه برنج رستورانی

در اخر هم می تونید برای زیبا تر کردن ظاهر برنج تون ایجاد تغییر در طعم برنج از زعفران دم کرده و زرشک استفاده کنید. کافیه کمی زعفران ساییده شده رو توی مقدار کمی آب گرم حل کنید و مقدار برنج مورد نظرتون رو بهش اضافه کنید تا یک رنگ زرد یکدست رو به خودش بگیره.

برای زرشک هم می تونید به مقدار دلخواه زرشک رو بشورید و با آب و روغن کم روی شعله ملایم برای مدت ۳ دقیقه  بذارید تا فقط یکم حرارت به خودش ببینه و از اون روی پلوتون استفاده کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *