تشخیص برنج اصل

راه تشخیص برنج اصل از تقلبی

برای بسیاری از شما ممکن است پیش آمده باشد که وقتی سر سفره نشسته اید و قرار بوده پلویی که مادر یا همسرتان با عشق تمام و با صرف زمان پخته و حتی زمان زیادی را هم صرف تهیه ی خورشت آن کرده را میل کنید، با یک طعم عجیب و غریب موقع خوردن برنج مواجه شده باشید. برنج اصل را تشخیص نداده اید؟

برایتان سوال شود که چرا با اینکه این برنج را به عنوان یک برنج مرغوب ایرانی تهیه کرده اید ولی هنگام خوردن آن احساس خوردن پلاستیک می کنید. شاید بهتر باشد بدانید که امروزه یکسری تجاربی وجدان ایرانی و یا حتی خارجی مخصوصا از کشور چین که تنها به دنبال پر پول کردن جیب های خود هستند، با ترکیب برنج طبیعی و مصنوعی و با وارد کردن قاچاقی آن به ایران و فروش آن به مشتریان، پول زیادی را به جیب می زنند که برایشان نه سلامتی و نه جان مشتریان ارزشی ندارد.

که این نوع از برنج های تقلبی می تواند در بلند مدت سلامتی شما و خانواده تان را به خطر بیندازد و انواع بیماری مثل بیماری های گوارشی و یا حتی سرطان به سراغتان بیاید. پس اکنون که با این مسئله دنیای صنعتی امروز آشنا شدید بهتر است تا با راه های تشخیص برنج اصل از برنج تقلبی آشنا شوید و دیگر گول فروشندگان سودجو را نخورید. باید بدانید که تنها اعتماد به فروشندگان و تولید کنندگان اصیل تنها راه و اصلی ترین راه برای تهیه ی برنج اصل و طبیعی است.

فرق بین برنج اصل و تقلبی

چیزی که در گذشته در خانواده های ایرانی رایج بود، این بود که هنگام خرید یک برنج بخصوص قبل از خرید آن، مقداری را به عنوان نمونه و برای آزمایش طبخ می کردند تا ببینند آیا عطر و طعم مورد نظر و مطلوبشان را دارد یا خیر.

در واقع حالتی بود که قرار بود بین خوب و خوب تر یکی انتخاب شود اما امروزه با ورود برنج های تقلبی به بازار که ترکیبی از پلاستیک و نشاسته ی سیب زمینی هستند و می توانند انسان را در بلند مدت به بیماری های خطر ناکی دچار سازند، تنها موضوعی که هنگام خرید برنج اهمیت پیدا می کند اصل یا تقلبی بودن آن است.

متاسفانه این برنج های پلاستیکی آنچنان با مهارت بالا تهیه و قالب زده میشوند و حتی به آن ها عطر برنج طبیعی را میزنند که باعث شباهت زیاد برنج تقلبی با اصل شده و تشخیص آن دو را از هم سخت کرده است. اما به هرحال ما یکسری تکنیک هایی را برای تشخیص این دو برنج در اختیارتان قرار داده ایم.

تکنیک های تشخیص برنج اصل از تقلبی

۱٫     تکنیک سوزاندن:

در این تکنیک کافی است تا مقداری از برنج را در مجاورت آتش بسوزانید و خواهید دید که اگر برنج تقلبی باشد، برنج ها می سوزند و دقیقا حالت و بویی که هنگام سوزاندن مواد پلاستیکی مثل لاستیک ایجاد می شود را پیدا می کنند. اما اگر برنج طبیعی و ارگانیک باشد تغییر چندانی در آن رخ نمی دهد و حالت طبیعی خود را تا حد زیادی حفظ می کند.

۲٫     تکنیک کوبیدن:

در این تکنیک کافی است مقداری از برنج مورد نظر را در هاون بکوبید وخواهید دید که اگر برنج کاملا خرد و تقریبا به حالت پودری برسد برنج طبیعی خواهد بود واگر دیدید که برنج به آن صورت خرد نشده و با یکسری هسته های زرد رنگ مواجه شدید بدانید که برنجتان از نوع تقلبی یا پلاستیکی است.

۳٫     تکنیک کپک:

در این تکنیک اگر مقداری از برنج پخته شده را در ظرفی سربسته و در معرض نور خورشد قرار دهید خواهید دید که با گذشت چند روز در آن کپک ظاهر می شود و این نشان از طبیعی بودن و اصل بودن برنج است، اما اگر هیچ تغییری در آن مشاهده نکردید بدانید که با یک برنج تقلبی مواجه شده اید.

۴٫     تکنیک خیساندن:

در این تکنیک مقداری برنج را در ظرف آب ریخته و خیس کنید، خواهید دید که مقداری از برنج روی سطح آب باقی مانده و مابقی در کف ظرف ته نشین میشوند، مقدار برنج باقی مانده روی سطح آب، برنج تقلبی و برنج ته نشین شده در کف ظرف نیز برنج طبیعی خواهد بود و نتیجه خواهید گرفت که برنج خریداری شده ترکیبیی از برنج طبیعی و تقلبی است.

تشخیص برنج اصل ایرانی

تشخیص برنج اصل از برنج تقلبی
تشخیص برنج تقلبی و برنج اصل

بسیاری از ما هنگام خرید برنج ایرانی، نگران اصل بودن و با کیفیت بودن برنجی که قرار است خریداری کنیم هستیم، که البته تا حدی جای نگرانی دارد چون امروزه تشخیص برنج اصل و با کیفیت ایرانی از انواع نامرغوب ان تا حدی مشکل شده و برای تشخیص هر چه بهتر آن باید دقت بالایی به خرج داد و چه بسا نیاز باشد تا از افراد با تجربه در این زمینه کمک بگیریم.

راه های تشخیص برنج اصل و با کیفیت ایرانی

۱)     بو کردن

شاید اولین اقدامی که به هنگام خرید برنج ایرانی باید انجام داد بو کردن آن باشد. برای این کار کافی است مقداری از برنج مورد نظر را مشت کرده و با دم و بازدم خود به سمت برنج بدمید و اگر بویی که از برنج به مشامتان می رسد بوی برنج اصیل ایرانی را می دهد بدانید برنج طبیعی است که هر چه این بو طبیعی تر و عادی تر باشد بهتر است، و چه بسا برنج هایی باشند که از عطر هایی برای بوی آن استفاده شده باشد و مقدار بوی ان بیش از حد معمول و طبیعی باشد،بنابراین باید دقت زیادی را برای تشخیص به خرج داد.

۲)     شکل ظاهری برنج

در این روش اگر مقداری برنج را برداشته و مشت کنید و ببینید که برنج ها کاملا یکدست هستند و تشخیص آن ها از هم کار دشواری است بدانید که برنج خوبی را خریداری کرده اید، اما اگر برنج ها حالتی شکسته در حدی زیاد داشته باشند نشانه ی کم تر بودن کیفیت آن خواهد بود که در قیمت آن نیز اثر گذار است.

۳)     تازگی یا کهنگی برنج

نکته ای که در این زمینه لازم است بدانید این است که هر چه برنج کهنه تر باشد بهتراست و هنگام پخت ری بیشتری می کند، چرا که اگر برنج مربوط به کشت های آخر باشد و انبار نشده باشد دارای مقداری رطوبت است که باعث خواهد شد برنج پس از پخت زیاد قد نکشد و ظاهر چندان مناسبی به خود نگیرد، اما هر چه از زمان برداشت برنج و انبار کردن آن بیشتر بگذرد بهتر است زیرا به مرور زمان از رطوبت آن کاسته شده و باعث خواهد شد برنج ری بیشتری کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *