معایب و مزایای برنج سفید را می دانید؟

خواص برنج سفید

برنج سفید به عنوان یکی از اصلی ترین وعده های غذایی در ایران است. مانند هر ماده غذایی دیگری از یکسری خواص برخوردار است که به تبع مصرف بیش از حد آن نیز عوارض خاص خودش را به دنبال دارد. برنج سفید همان برنج سبوس دار یا قهوه ای است که طی یکسری مراحل فراوری شده و بخشی از ارزش غذایی خود را از دست می دهد. نهایتا به برنج سفید تبدیل می شود.

دلیل اینکه برنج سفید نسبت به انواع دیگر آن طرفدار بیش تری دارد پخت سریع و آسان و هضم راحت تر آن نسبت به دیگر غلات به خصوص برنج قهوه ای است. برای اطلاع از خواص برنج سفید می توانید مطالب را تا به انتها مطالعه کنید.

این ماده غذایی پر مصرف طبع سرد و خشک دارد. متخصصان به ترکیب آن با زعفران، زیره و یا هر ماده ای که طبع گرمتری دارد توصیه می کنند. این کار باعث ایجاد تعادل در بدن می شود. بهترین روش برای طبخ این ماده غذایی کته است. چرا که آبکش کردن آن باعث خارج شدن ویتامین های محلول در آب آن نظیر ویتامین B می شود. آبکش کردن برنج سفید سبب از دست دادن خاصیت آن می شود.

همچنین می توان به منظور افزایش ارزش غذایی برنج آن را به همراه حبوباتی مثل لوبیا، عدس، ماش، کشمش و … پخت کرد.

برنج سفید از آنجایی که کربوهیدرات فراوانی را در خود دارد می تواند منبع مناسبی برای تامین انرژی باشد. گزینه مناسبی برای افرادی است که فعالیت فکری و ذهنی زیادی در طول روز دارند. برنج سفید به طور کلی از ترکیب کربوهیدرات (نشاسته)، پروتئین، چربی، مواد معدنی و ویتامین های A ،B ،D و E تشکیل شده است.

ارزش غذایی برنج سفید

از خواص برنج سفید می توان به مدت نگهداری آن اشاره کرد. برخلاف برنج قهوه ای که تنها به مدت ۳ تا ۶ ماه قابل نگهداری است، برنج سفید خام در شرایط مساعد بین ۱۰ تا ۳۰ سال قابل نگهداری است. اما مواردی است که باید در مصرف برنج سفید به آن ها توجه داشت:

خواص برنج سفید
خواص برنج سفید
  1. همان طور که اشاره شد، کربوهیدرات بالا از خواص برنج سفید است. لذا به افراد دارای اضافه وزن توصیه نمی‌شود.
  2. به افراد دارای دیابت توصیه می‌شود که به منظور جلوگیری از افزایش قند خون به جای استفاده از برنج سفید، برنج قهوه ای را در رژیم غذایی خود جای دهند.
  3. برنج سفید پخته را باید با نگهداری در یخچال با در پوش مناسب تا کمتر از ۵ روز مصرف کرد. در غیر این صورت موجب مسمومیت غذایی می‌شود.

حدود ۹۵ درصد از تولید برنج جهان در چین و هند و آسیای جنوب شرقی می‌باشد. برنج سفید از مهم ترین وعده های غذایی در این کشور ها محسوب می‌شود. در حال حاضر نیز مصرف آن در سایر نقاط جهان رو به افزایش است.

نکته جالب تر درباره خواص برنج سفید این است که این ماده عامل مهمی بابت چاقی است. با توجه به این که ریشه این ماده غذایی به کشور های آسیایی بر می‌گردد و یکی از عوامل چاقی و اضافه وزن در این منطقه به حساب می‌آید.

اما با این وجود نرخ اضافه وزن در کشور های اروپایی و آمریکایی بیش تر از آسیا بوده است. دلیل آن نیز به تفاوت در سبک زندگی در آسیا با دیگر مناطق بر می‌گردد. منطقی است که باید در کنار مصرف آن، فرد فعالیت های روزانه خود را نیز داشته باشد و یکجا نشینی را کنار بگذارد تا منجر به چاقی و اضافه وزن نشود.

اشاره به تعدادی از خواص برنج سفید

  1. پیشگیری از سرطان : با توجه به وجود فیبر فراوان در برنج، این ماده می تواند از رشد سلول های سرطانی در بدن جلوگیری کند. علاوه بر فیبر، آنتی اکسیدان هایی مثل ویتامین C و A می‌توانند به پاکسازی بدن از رادیکال های آزاد کمک کنند. (رادیکال های آزاد منجر به جهش سلول های سالم به سلول های سرطانی می‌شوند). در نتیجه برای پیشگیری از سرطان روده و به طور کلی برای دستگاه گوارش بدن مفید است.
  2. کمک به سلامت پوست و مو : برنج سفید می‌تواند به شفافیت و کاهش چین و چروک پوست کمک کند. به کمک ماسک های مختلفی که از این ماده به دست می آید می توان از آن برای پاکسازی و جوانسازی پوست بهره برد. همچنین برای از بین بردن جوش های سر سیاه استفاده می‌شود. از طریق مواد معدنی و اسید های آمینه موجود در آن می توان در ترمیم موهای آسیب دیده و صاف و درخشان تراستفاده کرد.
  3. رفع یبوست : می‌دانیم که فیبر نقش موثری در بهبود عملکرد دستگاه گوارش و روده ها دارد در نتیجه برنج سفید که سرشار از فیبر است می‌تواند گزینه مناسبی برای رفع بیماری های گوارشی مانند یبوست باشد و به تنظیم حرکات روده کمک می‌کند.
  4. انرژی زا برای بدنسازی  : کربوهیدرات موجود در برنج سفید می تواند انرژی از دست رفته ناشی از فعالیت های بدنی و فکری و ذهنی را جبران کند. می توان به منزله ی سوخت برای بدن در نظر گرفنه شود.

برای خرید برنج سفید می توانید روی کلمه آن کلیک کنید. شما می توانید با مطالعه مقاله مربوط به برنج قهوه ای از خواص آن اطلاع پیدا کنید. برنج قهوه ای همانند نان نو طرفداران خاصی دارد. اما خواص آن بسیار زیاد و برای موارد زیادی کاربرد دارد. فرصت کوتاهی بگذارید و مقاله را مطالعه بفرمایید.

خواص برنج برای مو:

مصرف برنج ایرانی باعث شفافیت مو می شود. کاهش چین و چروک صورت با برنج طبیعی به راحتی امکان پذیر است. از خواص برنج سفید همین اندازه که زیبایی در انسان ایجاد می کند و سالم است، بسیار جای خوشحالی است.

شاد و سرزنده باشید هر جا که هستید.

1 دیدگاه برای “معایب و مزایای برنج سفید را می دانید؟

  1. اشتراک‌ها: معایب و مزایای برنج قهوه ای(خواص برنج قهوه ای) | برنج شمال

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *