معایب و مزایای برنج سفید(خواص برنج سفید)

خواص برنج سفید

برنج سفید به عنوان یکی از اصلی ترین وعده های غذایی در ایران مانند هر ماده غذایی دیگری از یکسری خواص برخوردار است که به تبع مصرف بیش از حد آن نیز عوارض خاص خودش را به دنبال دارد. برنج سفید همان برنج سبوس دار یا قهوه ای است که طی یکسری مراحل فراوری شده و بخشی از ارزش غذایی خود را از دست می دهد و به برنج سفید تبدیل می شود و دلیل اینکه برنج سفید نسبت به انواع دیگر آن طرفدار بیش تری دارد پخت سریع و آسان و هضم راحت تر آن نسبت به دیگر غلات به خصوص برنج قهوه ای است.

این ماده غذایی پر مصرف از آنجایی که طبع سرد و خشک دارد. متخصصان به ترکیب آن با زعفران، زیره و یا هر ماده ای که طبع گرمتری دارد توصیه می کنند تا تعادل را در بدن ایجاد کند. بهترین روش برای طبخ این ماده غذایی نیز کته است چراکه آبکش کردن آن باعث خارج شدن ویتامین های محلول در آب آن نظیر ویتامین B می شود و خاصیت اصلی خود را از دست می دهد. همچنین می توان به منظور افزایش ارزش غذایی برنجی که میل می کنیم آن را به همراه حبوباتی مثل لوبیا، عدس، ماش و …پخت کرد.

برنج سفید از آنجایی که کربوهیدرات فراوانی را در خود دارد می تواند منبع مناسبی برای تامین انرژی از دست رفته بدن در طول روز باشد. و گزینه مناسبی برای افرادی است که فعالیت فکری و ذهنی زیادی در طول روز دارند. این ماده غذایی به طور کلی از ترکیب کربوهیدرات (نشاسته)، پروتئین،چربی، مواد معدنی و ویتامین های A ،B ،D وE تشکیل شده است و برخلاف برنج قهوه ای که تنها به مدت ۳ تا ۶ ماه قابل نگهداری است، برنج سفید خام در شرایط مساعد بین ۱۰ تا ۳۰ سال قابل نگهداری است. واما مواردی است که باید در مصرف برنج سفید به آن ها توجه داشت :

پرهیز در خوردن
  1. به افراد چاق و دارای اضافه وزن به دلیل حجم بالای کربوهیدرات موجود در آن توصیه نمی شود
  2. به افراد دارای دیابت توصیه می شود که به منظور جلوگیری از افزایش قند خون به جای استفاده از برنج سفید،برنج قهوه ای را در رژیم غذایی خود جای دهند.
  3. برنج پخته را باید با نگهداری در یخچال با در پوش مناسب تا کمتر از ۵ روز مصرف کرد در غیر اینصورت موجب مسمومیت غذایی می شود.

در ادامه جالب است بدانید که حدود ۹۵ درصد از تولید برنج جهان در چین و هند و آسیای جنوب شرقی می باشد و برنج سفید جزو مهم ترین وعده های غذایی در این کشور ها محسوب می شود. در حال حاضر نیز مصرف آن در سایر نقاط جهان رو به افزایش است. نکته جالب تر اینکه خواص برنج سفید با توجه به این که ریشه این ماده غذایی به کشور های آسیایی بر می گردد و خود برنج نیز یکی از عوامل چاقی و اضافه وزن به حساب می آید.

اما با این وجود نرخ اضافه وزن در کشور های اروپایی و آمریکایی بیش تر از آسیا بوده و دلیل آن نیز به فرق سبک زندگی در آسیا با دیگر مناطق بر می گردد و منطقی است که باید در کنار مصرف آن، فرد فعالیت های روزانه خود را نیز داشته باشد و یکجا نشینی را کنار بگذارد تا منجر به چاقی و اضافه وزن نشود.

حال به سراغ خواص برنج سفید و کاربرد های آن می پردازیم:

  1. پیشگیری از سرطان : با توجه به وجود فیبر فراوان در برنج، این ماده می توتند از رشد سلول های سرطانی در بدن جلوگیری کند همچنین علاوه بر فیبر آنتی اکسیدان هایی مثل ویتامین C وA می توانند به پاکسازی بدن از رادیکال های آزاد کمک کنند.(رادیکال های آزاد منجر به جهش سلول های سالم به سلول های سرطانی می شوند.) در نتیجه برای پیشگیری از سرطان هایی مثل سرطان روده و به طور کلی برای دستگاه گوارش بدن مفید است.
  2. کمک به  سلامت گوست ومو: برنج سفید می تواند به شفافیت و کاهش چین و چروک پوست کمک کند و به کمک ماسک های مختلفی که از این ماده به دست می آید می توان از آن برای پاکسازی و جوانسازی پوست و همچنین از بین بردن جوش های سر سیاه استفاده کرد. علاوه بر این از طریق مواد معدنی واسید های آمینه موجود در آن می توان به ترمیم موهای آسیب دیده و صاف و درخشان تر کردن موها کمک کرد.
  3. رفع یبوست: می دانیم که فیبر نقش موثری در بهبود عملکرد دستگاه گوارش و روده ها دارد در نتیجه برنج سفید که سرشار از فیبر است می تواند گزینه مناسبی برای رفع بیماری های گوارشی مانند یبوست باشد و به تنظیم حرکات روده کمک می کند.
  4. انرژی زا برای بدنسازی: کربوهیدرات موجود در برنج سفید می تواند انرژی از دست رفته ناشی از فعالیت های بدنی و فکری و ذهنی را جبران کند ومی توان به منزله ی سوخت برای بدن در نظر گرفنه شود.

برای خرید برنج سفید میتوانید از روی کلمه آن کلیک کنید.

1 دیدگاه برای “معایب و مزایای برنج سفید(خواص برنج سفید)

  1. اشتراک‌ها: معایب و مزایای برنج قهوه ای(خواص برنج قهوه ای) | برنج شمال

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *